Івано-Франківськ

День Гідності та Свободи: у Франківську вшанували Героїв Майдану (ФОТО)

Вісім років тому майдани та площі міст України вийшли студенти, щоб висловити протест тогочасним політичним діям влади.

viche 12 11 2021 12 scaled

Сьогодні, 21 листопада 2021 року, в Івано-Франківську відбулися заходи з нагоди відзначення восьмої річниці з початку доленосних подій в історії українського народу – Революції Гідності, пише ПІК з посиланням на Івано-Франківську ОДА.

У цей знаменний для всіх українців день вшанувати Героя України Романа Гурика, який загинув на Майдані Незалежності у Києві, а також усіх Героїв Небесної Сотні та полеглих учасників Антитерористичної операції/Операції об’єднаних сил, сьогодні до Меморіального скверу прийшли представники обласної та міської влади, духовенство, родичі загиблих, громадські активісти.

«Ми заявили про себе як українці на цілий світ. Ми вийшли боротися за нашу честь, нашу гідність. Загиблі на Майдані дали можливість нашому теперішньому поколінню жити під мирним небом. Я вдячна рідним загиблих за те, що ми зараз єдиний, сильний і мужній, патріотичний народ», – звернулася до учасників віча керівник апарату облдержадміністрації Ірина Тимчук.

viche 12 11 2021 5 scaled

Священнослужителі відправили поминальну панахиду. Присутні поклали квіти на могили загиблих героїв, і хвилиною мовчання згадали тих, хто поклав своє життя заради майбутньої Української держави.

viche 12 11 2021 8 scaled

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено