Івано-Франківськ

В Івано-Франківську УГКЦ передали Вифлеємський вогонь миру (ФОТО)

Як і щороку, пластуни за доброю традицією поширюють Вифлеємський вогонь і на цю місію просять благословення у Митрополита. 

viber 2021 12 28 16 42 16 333 scaled

У вівторок, 28 грудня, до Архієпархіального управління завітали представники Пласту, які передали Вифлеємський вогонь миру Архієпископу і Митрополиту Івано-Франківському Владиці Володимиру Війтишину. Про це повідомляє ПІК з посиланням на Івано-Франківську УГКЦ.

Відтак вогонь передадуть храмам, сиротинцям, представникам влади.

Після передачі Вифлеємського вогню Владика Володимир провів з представниками організації робочу зустріч. Спільно з Архієреєм представники Пласту обговорили майбутні кроки для продовження співпраці в напрямку спільної справи – християнського виховання та формування українського юнацтва та молоді.

Зазначимо, що дана зустріч відбулася за сприяння Молодіжної комісії Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

viber 2021 12 28 16 42 19 642 scaledviber 2021 12 28 14 35 11 216 scaled

Довідково:

Цю передріздвяну традицію – розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути.

Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

По Україні Вифлеємський вогонь поширюють члени Пласту – Національної скаутської організації України.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено