Івано-Франківськ

В Україні з’являться пам’ятні монети на честь Олімпійський ігор 2022

З 18 січня НБУ введе в обіг дві нові пам'ятні монети, що присвячені XXIV зимовим Олімпійським іграм, які розпочнуться у лютому

20210622171958 scaled

Дві монети номіналом 2 і 10 грн мають однакове оформлення на аверсі та реверсі, пише ПІК з посиланням на сайт НБУ.

Монета номіналом 10 гривень виготовлена зі срібла, діаметр – 38,6 мм, маса дорогоцінного металу в чистоті – 31,1 р. Тираж – 2,5 тис. штук.

Монета номіналом 2 гривні виготовлена з нейзильберу (сплав міді, нікелю і цинку), діаметр – 31 мм.Тираж – 35 тис. штук.

B96r B96a

Зазначається, що на аверсі монет розміщено: угорі – малий Державний Герб України, над яким напис півколом “УКРАЇНА”, у центрі у дзеркальному колі – голова дракона (використано тамподрук), який є головним героєм давніх легенд, міфів, казок та одним із найвідоміших символів Китаю, напис “2022”, стилізований під змієподібного дракона, вкритого лускою; ліворуч та праворуч – чотири піктограми, що символізують олімпійські види спорту; унизу номінал – 2 або 10 – та графічний символ гривні.

На реверсі монет на стилізованому абрисі аркуша паперу розміщена композиція, що символізує країну, де відбудуться XXIV зимові Олімпійські ігри, – Китай з його давньою культурою, одним з елементів якої є папір; карта Пекіна, на якій зображені піктограми сноубордиста і фігуристки (в центрі), праворуч від якої віяло – невід’ємна частина традиційної китайської культури, перші відомості про появу якої відносять до IV–II ст. до н. е.

Крім того, на реверсі монети розміщені: сніжинка (внизу) і логотип Національного олімпійського комітету України (ліворуч), над яким голова дракона і вогонь – один із символів Олімпійських ігор.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено