Івано-Франківськ

В Івано-Франківську розпочались навчання з першої домедичної допомоги

Запис на заняття для населення стартує згодом. Невдовзі повідомлять контакти для запису.

img 7166 1536x1024 1 scaled

Для працівників виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради провели заняття з надання першої домедичної допомоги. Згодом таке навчання організують для всіх охочих франківців.

Працівники мають можливість самостійно застосувати отримані навички, як правильно робити непрямий масаж серця, штучне дихання, користуватися джутом для зупинки кровотечі, а також як правильно діяти при нападах епілепсії, інсульту, як обробляти відкриті рани на різних ділянках тіла.

«Ми провели пробні курси першої домедичної допомоги. Наступного тижня почнемо проводити для населення. Думаю, що такі курси потрібні не тільки у військовий час. Адже потрібно вміти надати першу домедичну допомогу навіть на вулиці при якихось обставинах чи при ДТП. Вважаю це дуже корисною практикою і закликаю всіх пройти такі навчання», – говорить міський голова Руслан Марцінків.

img 7307 1536x1024 1 scaled

За словами начальниці управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради Марії Бойко, такі навики повинна мати кожна людина, коли виникає якась критична ситуація. І не важливо, чи це мирний час чи коли виникає якась загроза. Навички домедичної допомоги можуть стати в нагоді будь-якої миті. А інколи це можливість допомогти людині вижити.

Медик-інструктор медичної частини УМВС в Івано-Франківській області Леся Марковецька зазначає, надалі такі навчання будуть циклічними.

«Хтось можливо вперше почує, а комусь нагадаємо, як надавати першу домедичну допомогу. А саме гострих станів: критичні кровотечі, серцево-легенева реанімація, удушення, стан після удушення. Тобто ті моменти, коли потрібно діяти тут і негайно до приїзду швидкої допомоги» – резюмує Леся Марковецька.

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено