Івано-Франківськ

ТОП-5 українських надій на Олімпіаді-2022: за кого та коли вболівати (ФОТО)

На зимових Олімпійських іграх-2022 у Пекіні збірна України сподівається на медалі у фристайлі, біатлоні, сноуборді та скелетоні

20190207093107 2193 scaled

Олександр Абраменко
Вид спорту: фристайл, лижна акробатика
Коли дивитися: 10 лютого (командні) 15-16 лютого (індивідуальні)

Олександр Абраменко у 2018 році став головним українським героєм на Олімпіаді у Пхьончхані. Він виграв змагання у лижній акробатиці та приніс нашій збірної єдину медаль на Іграх-2018, повідомляє ПІК із посиланням на Еспресо.

Золото Абраменка виявилося лише третім за весь час виступів збірної України на зимових Олімпіадах. Окрім нього, у 1994 році у Ліллехаммері перемогла фігуристка Оксана Баюл, а у 2014-му в Сочі найкращою в естафеті стала жіноча біатлонна команда.

Саме з виступом Абраменка та партнерів пов’язані головні сподівання збірної України на медалі у Пекіні. Олімпійський чемпіон понесе разом з фігуристкою Олександрою Назаровою національний прапор на церемонії відкриття Ігор 4 лютого.

27590

Жіноча збірна України з біатлону
Вид спорту: Біатлон, естафета
Коли дивитися: 16 лютого

Біатлон є найуспішнішим для України зимовим видом спорту на Олімпіадах. З естафетою пов’язані надії на медаль й на Олімпіаді-2022. З останніх перед Іграми у Пекіні трьох чемпіонатів світу поспіль збірна України повертался з медалями. Українки здобували бронзу на ЧС у 2019, 2020 та 2021 роках.

У нинішньому сезоні наша жіноча збірна вище п’ятого місця в естафеті на етапах Кубка світу не піднімалася. До того ж удару по амбіціях команди завдав коронавірус. Вже у Пекіні позитивний тест на COVID-19 здала Олена Білосюк (Підгрушна). Наразі вона перебуває на самоізоляції, а на Ігри терміново вилетіла запасна Анастасія Меркушина.

8494f5e3b941d59327f96509bfd6c65b scaled

Дмитро Підручний
Вид спорту: біатлон
Коли дивитися: 5 лютого (змішана естафета), 12 лютого (спринт), 13 лютого (гонка переслідування), 15 лютого (чоловіча естафета)

Якщо представниці жіночої збірної є для України головним постачальницями медалей на “білих” Олімпіадах, то від чоловіків у цьому виді спорту нагород чекають з 1994 року. У 2019 році “прорив” в українському чоловічому біатлоні здійснив Дмитро Підручний. Він виграв на чемпіонаті світу в Естерсунді (Швеція) гонку переслідування та став першим в історії представником чоловічої збірної України, який здобув золото ЧС.

Після цього Підручний не виграв жодної особистої нагороди на етапах Кубка світу. У нинішньому сезоні лідер збірної України опинився найближче до п’єдесталу на етапі КС в січні у Рупольдингу (Німеччина), де фінішував сьомим у спринті. Цей результат потрапив у десятку найкращих у кар’єрі Підручного. Тож схоже, що до Олімпіади-2022 він підходить у бойовій формі.

63 main

Аннамарі Данча   
Вид спорту: сноуборд, паралельний гігантський слалом
Коли дивитися: 8 лютого

Завдяки Аннімарі Данчі українські вболівальники відтепер будуть спостерігати за олімпійськими змаганнями зі сноубордингу набагато прискіпливіше. У 2019 році вона принесла Україні першу в історії медаль чемпіонату світу в цьому виді спорту. Українка стала у Парк-сіті (США) другою у паралельному слаломі. На додачу на тому ЧС вона ще й показала високий результат у паралельному гігантському слаломі, де фінішувала шостою. Саме в цьому виді програми Данча змагатиметься у Пекіні.

Більше медалей світового рівня українка після свого успіху не здобувала. Зате напередодні Олімпіади відзначилася на етапі Кубка Європи в Буковелі, де 22 січня перемогла в паралельному гігантському слаломі.

5efdb768902fac5f0feaaf45ced9a560

Владислав Гераскевич
Вид спорту: скелетон
Коли дивитися: 10-11 лютого

Владислав Грескевич у 23 роки поїхав вже на другу Олімпіаду. У Пхьончхані він дебютував на Іграх у 19, одразу фінішував 12-м та примусив про себе говорити як про одного із найперспективніших скелетоністів світу. Фахівці зійшлися на думці, що якщо б українець виступав за одну із топ-збірних, великі перемоги були б йому гарантовані.

Однак Гераскевич наполегливо торує собі шлях до медалей в Україні, де скелетон тримається на таких ентузіастах як його батько та тренер Михайло Гераскевич. І українець прогресує. 31 січня 2021 року він фінішував шостим на етапі Кубка світу в Сігулді (Латвія) та показав найкращий результат у кар’єрі. Аби опинитися на п’єдесталі залишилося зовсім небагато.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено