Івано-Франківськ

У Калуші побудують новий спорткомплекс за 145 млн гривень

Проте поки що коштів на таке масштабне будівництво немає.

photo 2022 02 03 20 12 31

В електронній системі державних закупівель Прозоро управління будівництва та розвитку інфраструктури Калуської міської ради оголосило тендер на об’єкт «Нове будівництво багатофункціонального спортивного комплексу за адресою: вул. Ринкова, в м. Калуші Івано-Франківської області».

Бюджет закупівлі — понад 145,1 млн гривень. Період подачі пропозицій на участь у тендері — до 18 лютого. Аукціон очікується 21 лютого, пише ПІК із посиланням на “Вікна”.

За проєктом договору з переможцем майбутнього тендеру на будівництво спортарени, роботи мають бути завершені до 30 грудня 2023 року.

У документації зазначено, що це має бути споруда на три поверхи, яка включатиме залу для проведення змагань з шести видів спорту (баскетбол, волейбол, гандбол, міні-футбол, боротьба і дзюдо) з покриттям «спортивна дошка». Тут буде 465 посадочних місць плюс ще 150 місць — на балконах.

Також у будівлі буде гуртожиток на 33 ліжка, кафе на 23 чотиримісні столики і 3 — двохмісні з повністю оснащеною кухнею (у кошторис заклали холодильне обладнання, електроплиту, міксер, слайсер для нарізання, елетрочайники тощо і навіть стіл для піци і піч для випікання) та барною стійкою. Також тут буде робоче місце лікаря з відповідним обладнанням, масажними столами, зали з тренажерами тощо.

Кошторис передбачає буквально все: від будівельних робіт (включаючи дахову котельню, два пасажирські ліфти на три зупинки, системи вентиляції, кондиціювання, протипожежну сигналізацію, систему пожежогасіння тощо), облаштування території (під’їзди, доріжки, газони, закладено висадження 62 туй і 6 блакитних ялинок) і до закупівлі всього обладнання і меблів (у тому числі комп’ютери і кулери для води, які у принципі могло б закупити комунальне підприємство окремо).

За проєктом споруда спортарени займе близько 45% відведеної території.

Проте поки що коштів на таке масштабне будівництво немає, з державного бюджету вони не виділені і чи будуть виділені у достатньому обсязі — невідомо. У тендерній документації зазначено, що на 2022 рік є всього близько 28,4 тис. гривень — ця сума закладена у бюджеті Калуської громади.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  уFacebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено