Івано-Франківськ

У Франківській ОДА розповіли, скільки витрачає держава на лікування хворого коронавірусом

Оплачує витрати на лікування "ковідних" хворих Національна служба здоров'я України.

MyCollages 6 scaled

Лікування одного хворого на COVID-19 державі обходиться від 15 до 30 тисяч гривень. Все залежить від стану пацієнта. Про це повідомив під час наради заступник директора департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації Володимир Дзьомбак, пише ПІК.

“На одного пацієнта, що перебуває в реанімації, держава тратить 28-30 тисяч гривень і 15 тисяч гривень – на пацієнта, який знаходиться на стаціонарному лікуванні, але не в реанімаційному відділенні. Якщо враховувати скільки у нас знаходиться пацієнтів, то ці суми ми б могли тратити на інше. На медицину, звичайно, але це могло б бути обладнання, покращення якості надання медичних послуг”, – розповів Володимир Дзьомбак.

Він також додав, що всі райони області надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірус:

“Немає такого, щоби  люди десь далеко їхали пролікуватися. І якщо в закладі зайнятість ліжок становить понад 60%, це говорить про те, що в даному регіоні сприятлива епідеміологічна ситуація. Тому ми попередньо проговорили, що де є така заповненість ліжок, там додатково розгорнуть нові.”

Заступник директора департаменту охорони здоров’я повідомив, що з метою дотримання цієї умови міністерство ухвалить відповідний наказ. 

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено