Івано-Франківськ

Олімпіада-2022: прикарпатський “літаючий лижник” знову в фіналі

На ХХІV зимових Олімпійських іграх відбулися кваліфікаційні змагання особистого турніру серед чоловіків у стрибках з трампліна HS 140.

9403f12b440d6f64ce2638c4bc3e6a13 main 1

Україна у цьому виді представлена трьома спортсменами, і двом з них – Віталію Калініченку та Євгену Марусяку вдалося пробитися до першого раунду фінальних змагань.

Наші хлопці задоволені стрибками та налаштовуються покращити свої результати вже завтра, 12 лютого, повідомляє ПІК із посиланням на НОК України.

«Щасливий, що кваліфікація пройдена, буду намагатися ще краще виконати стрибок і в основній частині змагань, щоб знали, що Україна – сильна», – відзначив наш досвідчений спортсмен.

Віталій Калініченко розповів, що хоче перевершити свій результат, показаний на світовій першості минулого року, де на великому трампліні він увійшов до 30 найсильніших, ставши 29-м. Його на це надихають близькі люди:

«Те що я тут, завдячую своєму першому тренеру Андрію Карпенку, якого, на жаль, вже нема, з нами. Він був мені більше ніж наставником. І навчив багатьох речей, які я використовую і в повсякденному житті. Я дякую йому, а також наполегливості моєї мами, яка й привела мене в спорт, за те, що я змагаюся на цих Олімпійських іграх».

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено