Івано-Франківськ

Понад 10 мільйонів українців отримають підвищені пенсії: у кого зростуть виплати

Пенсії відтепер будуть перераховуватися щорічно 1 березня.
Без банкоматів: українцям і надалі розноситимуть пенсію

В Україні з 1 березня 2022 року на 14% буде проіндексовано пенсію для понад 10 мільйонів українців.

Про це йшлося 16 лютого, на засіданні уряду, пише ПІК.

«Індексація стосуватиметься українців, які отримують страхові пенсії. А також вперше за новим принципом ми збільшуємо пенсії військовим», – повідомив прем’єр Денис Шмигаль.

Як відзначив Прем’єр-міністр, з 1 березня встановлюється доплата для людей, які не підпадають під індексацію, оскільки пенсії їм були призначені протягом трьох останніх років. На 14% будуть проіндексовані доплати й українцям віком від 75 років.

«Крім того, ми індексуємо пенсійні виплати деяким категоріям громадян на випередження. За рішенням Уряду вже зараз будуть проіндексовані так звані соціальні пенсії, які мали зрости лише в грудні цього року у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму», – зазначив Шмигаль.

Крім того, за рішенням уряду вже зараз будуть проіндексовані так звані соціальні пенсії, які мали зрости лише у грудні цього року через підвищення прожиткового мінімуму.

“Вперше за 15 років ми зробимо те, чого ще ніхто не робив… Є люди, які отримують мінімальну пенсійну виплату з різних причин (можливо, немає стажу чи була маленька зарплата) — це 1 934 грн. Ці люди отримали б своє підвищення лише у грудні 2022 року. А ми цього року наблизимо грудень до березня. І ці люди отримуватимуть 2 100 грн вже в березні цього року. Такого ще ніхто не робив, а ми це зробимо”, — заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Лазебна повідомила, що зараз такі мінімальні пенсії отримує 1 млн осіб, а раніше таких одержувачів було 4 млн громадян.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено