Івано-Франківськ

Ворог продовжує підготовку до наступу на сході України – Генштабі ЗСУ

Триває сорок третя доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

277757035 289883259991426 2457839722160100639 n scaled

Ворог продовжує підготовку до наступу на сході України. Йде перегрупування, нарощування авіації та системи управління, продовжується розвідка. Основні зусилля противник зосереджує на захопленні Маріуполя, веденні наступу у районі Ізюма та спробах прорвати оборону на Донецькому напрямку.

На Південнобузькому напрямку противник намагається не допустити подальшого просування підрозділів ЗСУ та покращити тактичне положення своїх підрозділів в деяких районах.

На Волинському напрямку існує імовірність ракетно-бомбових ударів ворога по об’єктах військової та цивільної інфраструктури з території  республіки білорусь.

На Поліському напрямку противник активних дій не проводив.

Окремі підрозділи російських окупантів, що після відходу з України відновлюють боєздатність та здійснюють перегрупування на території республіки білорусь, ймовірно, будуть направлені для посилення угруповання ворожих військ на Слобожанському напрямку.

Ймовірно після перегрупування військ на Сіверському напрямі ворог направить свої підрозділи на інші операційні напрямки, зокрема і для ведення бойових дій на Донецькому та Луганському напрямках.

В районі Харкова до п’яти батальйонних тактичних груп ворога продовжують блокувати місто та обстрілювати його з реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів. Окупанти утримують місто Ізюм, намагаються продовжити наступ у напрямку на Слов’янськ та Барвінкове.

277815036 289883316658087 4195345153041461973 n scaled

На Донецькому і Таврійському напрямках противник продовжує здійснювати вогневий вплив та ведення штурмових дій. Завдає ракетно-бомбових ударів, веде артилерійський вогонь по цивільній інфраструктурі населених пунктів. Порт Бердянськ окупантами використовується для перекидання озброєння, військової техніки та особового складу.

Ворог намагається продовжувати наступ в районах населених пунктів Донецький, Новотошківське і Попасна. Противник намагався здійснити наступ у районах населених пунктів Мар’їнка, Борівське та Солодке. Спроби наступу успіху не мали.

Імовірно, окупанти в найближчий час намагатимуться прорвати оборону наших військ в Сєверодонецькому, Авдіївському та Кураховському районах.

На Південнобузькому напрямку противник вів артилерійський вогонь, на окремих напрямках застосовував армійську авіацію. Намагається продовжити наступальні дії у напрямку населеного пункту Олександрівка.

Корабельні угруповання противника в акваторіях Чорного і Азовського морів наносять ракетні удари по території України, ізоляції району ведення бойових дій та ведення розвідки.

Сили оборони України, завдаючи втрат, продовжують відтісняти ворога та звільняти тимчасово захоплені окупантами території на окремих напрямках“, – додали у Генштабі.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено