Івано-Франківськ

Сільських мешканців Городенківщини оглядають медики з університету (ФОТО)

ІФНМУ продовжує медичний супровід громад області

zobrazhennya viber 2022 04 13 14 14 16 642 scaled

Безплатно та близько від дому: на Городенківщині запровадили добру практику медичного обслуговування сільських мешканців та тимчасово переміщених українців, повідомляє ПІК з посиланням на інформацію Івано-Франківського національного медичного університету.

“Згідно Угоди про співпрацю між «Городенківським некомерційним центром первинної медичної допомоги»  та Івано-Франківським національим медичним університетом на основі офіційного запиту головного лікаря Василя Федорова спеціалісти кафедри нутрішньої медицини №2 та медсестринства університету розпочали безоплатні консультативні огляди жителів сіл і тимчасово переміщених осіб в Городенківській ОТГ”, – повідомляє університет.

Як розповідає доцентка кафедри Ярослава Ванджура, все розпочалося з кардіологічного прийому у селі Чортовець, а вже за кілька днів приїхав повний автобус людей із сусіднього села Тишківці.

“Людей було чимало вже на перших прийомах. Дехто мав скарги на серцеві недуги, артеріальну гіпертензію, проте більшість із них ділилися також нездужанням інших органів та систем або ж потребували врівноваження психоемоційного стану, порад щодо дій внаслідок панічних атак, які розпочалися під впливом війни тощо”, – йдеться у дописі.

До оглядів кардіологині Ярослави Ванджури доєдналася інтерн другого року навчання Яна Калин. Дівчина каже, бачити різнопланових пацієнтів – це щастя для майбутнього лікаря, адже останні два роки в умовах ковіду, а нині в умовах воєнного часу практикувати біля пацієнта доволі складно.

zobrazhennya viber 2022 04 13 14 12 17 596 scaled

“З огляду на таку ініціативу Івано-Франківськи національний медичний університет готовий при необхідності організувати консультації фахівців інших спеціальностей у селах Городенківської ОТГ. Нагадаємо, офтальмологічні огляди наші спеціалісти проводять у селах Тисменицької ОТГ”, – зазначають в публікації університету.

Проректор з лікувальної роботи ІФНМУ Тарас Кобрин обіцяє і надалі сприяти в таких ініціативах громадам області, які звертатимуться до фахівців університету із запитами про спеціалізовану допомогу.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено