Івано-Франківськ

Держпродспоживслужба перевірила їдальні, де харчують переселенці та ТРО: які результати

Всього санітарно-епідеміологічним наглядом Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини охоплено 119 пунктів харчування.

278471503 287754276869115 3102155405940244467 n scaled

Більшість пунктів харчування організовано на базі закладів загальної середньої освіти, закладів дошкільної освіти та готельно-ресторанних комплексів, повідомляє ПІК із посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби області.

Івано-Франківською регіональною державною лабораторією та міжрайонними лабораторіями Держпродспоживслужби забезпечено лабораторний контроль якості питної води в пунктах харчування, а також змивів з об’єктів навколишнього середовища харчоблоків, де організовано приготування їжі.

Станом на 13.04.2022 року для лабораторних досліджень відібрано 116 проб питної води за мікробіологічними показниками та 100 проб питної води за санітарно-хімічними показниками.

Відхилення від гігієнічних нормативів виявлено у 10 пробах за мікробіологічними показниками та у 1 пробі за санітарно-хімічними показниками”, – йдеться у результатах.

Керівники пунктів харчування отримали рекомендації щодо проведення відповідних заходів для приведення питної води у відповідність до гігієнічних вимог.

В ході моніторингу керівникам пунктів харчування вручаються листівки, пам’ятки та методичні рекомендації, а також проводяться бесіди. Важливо, що від початку введення воєнного стану епідемічних ускладнень на пунктах харчування області не зареєстровано.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено