Івано-Франківськ

Ситуація на фронті: зберігається загроза ракетних ударів з Чорного моря

Противник продовжує наступальну операцію у Східній операційній зоні.

Основна мета – це досягнення повного контролю над територією Донецької, Луганської і Херсонської областей та забезпечення стійкості сухопутного коридору з тимчасово окупованою територією АР Крим.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, пише ПІК.

Найбільша активність окупантів спостерігається на Донецькому і Слобожанському напрямках. Ворог здійснює вогневий вплив вздовж усієї лінії зіткнення та намагається бити в глиб оборони наших військ.

Оперативно-тактична авіація окупантів завдала 48 ударів по об’єктах у Харківській та Донецькій областях. Водночас дальньою російською авіацією було завдано п’ять ударів по об’єктах у Миколаївській та Одеській областях. Окрім того зберігається загроза подальшого застосування росією крилатих ракет з акваторії Чорного моря по військовим та цивільним об’єктам на території України.

Противник продовжує нищити цивільну інфраструктуру та житлові райони українських міст ракетно-авіаційними ударами та артилерійськими обстрілами у Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській та Харківській областях. Російська влада вживає заходів з інтеграції окупованих територій до складу росії.

В рамках святкування “Дня перемоги” окупаційні адміністрації посилили контррозвідувальні заходи, збільшили кількість блокпостів і патрулів, до 10 травня запровадили комендантську годину, ввели обмеження щодо переміщення місцевого населення. Відмічено прибуття на окуповані території Херсонської та Запорізької областей груп осіб з ТОТ АР Крим та деяких регіонів рф для створення пропагандистських сюжетів для російських ЗМІ.

На Харківському напрямку підрозділи противника зі складу 6 А західного військового округу, 41 А центрального військового округу та берегових військ балтійського флоту намагаються не допустити подальшого просування наших військ у напрямку державного кордону України.

На Ізюмському напрямку угруповання 1 ТА, 20 А західного військового округу, 29, 35, 36 А, а також 68 АК східного військового округу зосереджують зусилля на підготовці до продовження наступу на напрямку Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ. Намагаючись уточнити положення українських військ окупанти вели повітряну розвідку у районах н.п. Петрівське, Довгеньке та Нова Дмітрівка.

Донецький напрямок. Угруповання російських військ продовжує наступальні дії на Лиманському, Сєверодонецькому, Попаснянському, Авдіївському та Курахівському напрямках. Для розвитку наступу у напрямках на Сіверськ і Лисичанськ, противник продовжує спроби форсування р. Сіверський Донець. У районі Білогорівки, що у 6 км на захід від Лисичанська, наведено три понтонні переправи. Аби забезпечити форсування водної перешкоди ворог постійно застосовує артилерію та оперативно-тактичну авіацію.

На Маріупольському напрямку противник продовжує блокувати наші підрозділи у районі заводу “Азовсталь”. За підтримки вогню артилерії і танків проводить штурмові дії. Не виключається поновлення бомбових ударів дальніми бомбардувальниками Ту-22М3.

Південнобузький і Таврійський напрямки. Агресор силами 8 та 49А, 22 АК, та повітряно-десантних військ веде бойові дії з метою покращення свого тактичного положення., нарощує систему вогневого ураження, протиповітряної оборони та вдосконалює інженерне обладнання позицій.

На Таврійському напрямку противник також проводить демонстраційні дії з метою сковування українських військ та недопущення їх перекидання в інші операційні райони.

Бессарабський напрямок. Обстановка в Придністровському регіоні Республіки Молдова залишається напруженою. Місцеві збройні формування та підрозділи оперативної групи російських військ продовжують перебувати у бойовій готовності “Повна”.

Волинський, Поліський та Сіверський напрямки. Там обстановка суттєвих змін не зазнала. Визначені підрозділи зс республіки білорусь (до семи батальйонів) продовжують виконувати завдання з посилення ділянки білорусько-українського кордону у Брестській і Гомельській областях.

Також там зберігається загроза нанесення з території білорусі ракетних та авіаційних ударів по об’єктах нашої Держави. На пунктах пропуску і у прикордонних районах Брянської та Курської областей росії утримуються посилені наряди прикордонної служби фсб та підрозділи зс рф.

Чорноморська та Азовська операційні зони. Кораблі чф в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують виконувати завдання з ізоляції району ведення бойових дій, ведуть розвідку та надають вогневу підтримку на приморському напрямку.

В акваторії Чорного моря станом на зараз перебуває сім носіїв КРМБ типу “Калибр” із сумарним залпом до 50 ракет.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено