Івано-Франківськ

На Косівщині посилять боротьбу з незаконними рубками лісу

За пів року у філії «Кутське лісове господарство» ДП «Ліси України» зафіксували незаконних рубок на суму близько 75 млн. грн.

438818644 837006528470619 2496140910720033875 n scaled

На Косівщині посилять боротьбу з незаконними рубками лісу. Як зазначили під час наради у Косівській райдержадміністрації, через відсутність затверджених лімітів у філії «Кутське лісове господарство» ДП «Ліси України» не заготовляють дрова, а це призводить до збільшення кількості самовільних рубок деревини, пише ПІК.

“Йшлося про порядок отримання лісорубних квитків на заготівлю деревини під час проведення рубок головного користування на підставі затвердженої в установленому порядку розрахункової лісосіки, альтернативні шляхи забезпечення потреб населення та соціальної сфери паливними дровами, особливо у негазифікованих населених пунктах району, функціонування робочої групи з виявлення екологічних правопорушень, яка міжсекторально працює щодо запобігання та протидії незаконним рубкам. Порушували також питання перетинів у відомостях Державного земельного кадастру між землями лісового фонду та приватними і комунальними земельними ділянками, яких вже виявлено понад 30 га”, – йдеться у повідомленні.

У підсумку наради прийняли рішення посилити боротьбу з незаконними рубками лісів в районі, звернутися до Івано-Франківської облдержадміністрації щодо сприяння у погодженні лімітів використання лісових ресурсів при заготівлі лісових матеріалів.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено