Івано-Франківськ

Президент Угорщини пішов з посади: хто буде його наступником

За плечима Яноша Адера було два президентські терміни.

Президент Угорщини пішов з посади: хто наступник

Президент Угорщини 63-річний Янош Адер 9 травня припинив свої обов’язки на посаді глави країни. Окрім того, сьогодні він святкує День народження. Посаду президента він обіймав з 2012 року, пише 24 канал.

Після завершення президентської каденції Адера його замінить Каталіна Новак. Це – представниця правлячої партії “Фідес”, яку також представляє Віктор Орбан. За рішенням парламенту Новак обрали 10 березня з результатом у 137 голосів. Її опонент, кандидат опозиції Пітер Рона отримав всього 51 голос.

Нова президентка Каталіна Новак стане не тільки першою жінкою-президенткою Угорщини, але і наймолодшою президенткою серед країн Європейського Союзу.

За даними аналітиків, Віктор Орбан ще до власних виборів звернувся до жінок-виборців у виборі матері трьох дітей на переважно церемоніальну роль президента на п’ятирічний термін.

Новак, як і Віктор Орбан, засуджує вторгнення Росії в Україну, проте також не підтримує введення санкцій проти Росії та ембарго нафти. При цьому в одному із інтерв’ю, вона заявила, що не стане інструментом розширення влади Орбана.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено