Івано-Франківськ

В Івано-Франківську стартували безкоштовні групи психологічної підтримки

У рамках проєкту відбуваються щотижневі зустрічі, які проводять практичні психологи.

IMG 7870 scaled

Стартувала безкоштовна програма психологічної підтримки для дітей та дорослих в Івано-Франківську та ще 16-ти містах України, де вони працюють.

Проводяться онлайн-тренінги присвячені «технікам зцілення» під час війни. Участь у таких групах підтримки допомагає дітям та батькам відновлювати та підтримувати гармонійний психоемоційний стан.

IMG 7857 scaled

За словами психологині Гончаренко центру, керівниці громадської організації «Жіночий клуб Крапля» Світлани Сарасваті, щоб вберегти своє психічне здоров’я для кожної людини зараз надважливо ділитися своїми проблемами з іншими.

«Вкрай важливо, щоб людина не лишалася на самоті зі своїми важкими переживаннями. Розповідаючи про свої почуття, ми розуміємо, що те ж саме відбувається у житті інших. Обмін досвідом дає можливість знизити особисту значущість травматичних подій. Це реально допомагає пережити психологічну травму», – зазначила психологиня.

IMG 7859 scaled

До груп психологічної підтримки долучились багато вимушених переселенців, які через війну залишили свої домівки.

«Ми виїжджали з родиною з-під обстрілів, як і багато інших переселенців. Я прийшла в групу, тому що мені потрібно пережити ці негативні почуття, щоб вони не висіли в моїй душі мертвим вантажем. Коли береш участь у таких зустрічах, коли можеш висловити, що наболіло, поскаржитися – це завжди допомагає. На групах ми бачимо, що є люди, які вже пережили подібні речі, а інші успішно просуваються в цьому напрямку, справляються зі своїми проблемами. І відчуваємо, що і ми зможемо», – поділилась Світлана Єсіонова, яка евакуювалась до Івано-Франківська зі Слов’янська Донецької області.

IMG 7869 1 scaled

Також групи підтримки працюють щотижнево для дітей, підлітків, батьків та освітян.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено