Івано-Франківськ

Печінка та жовчний міхур: як відновити та покращити їхню роботу

Злагоджена робота печінки та жовчного - це запорука міцного здоров’я та гарного самопочуття. 

51305b6171c6edf6c629667971aeae95 quality 70Xresize crop 1Xallow enlarge 0Xw 698Xh 465

Печінка – один з найважливіших органів нашого організму, який виконує понад десять важливих функцій. Основними з них є: фільтрація, метаболізм, детоксикація, а також синтезуюча та регуляторна. Відтак, при ураженні печінки порушується багато процесів. Як наслідок, у пацієнта можуть виникати різноманітні симптоми, які можуть свідчити про ураження органу.

З’ясуймо, які симптоми та причини захворювань цих життєво важливих органів, а також які препарати допоможуть у відновленні та покрашенні їх роботи. Ознайомитись можна з ними тут – https://apteka.net.ua/ru/medikamenty/pechen-i-zhelchnyy-puzyr

Симптоми захворювань

Симптоми ураження печінки та жовчного міхура проявляються не одразу, а зазвичай можуть довготривало пробігати безболісно. А все тому, зокрема, що печінка немає нервових закінчень.

Але таки треба бити на сполох, якщо Ви відчуваєте: 

  • важкість та дискомфорт у правому підребер’ї;
  • блювання та гіркота у роті;
  • пожовтіння склер та свербіж шкіри;
  • зміна кольору випорожнень та сечі;
  • кровотечі неясної етіології та поява синців;
  • збільшення живота та набряк ніг;
  • загальна слабкість та втома.

Причини захворювань

Серед найбільш розповсюджених причин ураження печінки та жовчного міхура відносять:

  • Інфекційне ураження (вірусні гепатити займають найбільшу частку серед причин ураження печінки);
  • Зловживання міцними алкогольними напоями;
  • Неалкогольне ураження печінки (при аутоімунних захворюваннях, метаболічному синдромі, гіпотиреозі, при хворобах обніму речовин, генетичні захворювання).

Лікування печінки та жовчного міхура

Для лікування печінки традиційно застосовуються лікарські препарати трьох груп: гепатопротектори, жовчогінні та холелітичні засоби.

Зокрема, гепатопротектори призначені для відновлення функції клітин печінки. Вони сприяють поліпшенню обмінних процесів у печінці, а також підвищують її стійкість до різноманітних токсичних впливів, прискорюючи процес відновлення функцій органу при будь-яких видах його пошкодження. епатопротектори поділяються на синтетичні, гомеопатичні та рослинно-жирові.

За допомогою жовчогінних лікарських препаратів підвищується виділення жовчі, а також її просування по жовчовивідних шляхах аж до виходу в кишківник.

Тому перед тим як купити будь-які ліки “від печінки”, необхідно чітко розуміти: для чого саме вони використовуються для та який буде ефект від приймання.

Стежте за своїм здоров’ям, і воно зробить Ваше життя щасливим!

ПРОМО 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено