Івано-Франківськ

До України вже повернулися 4,8 млн біженців, – МВС

7,6 млн українців вимушено виїхали з країни з початку повномасштабної війни, через наступ російських окупантів та постійну загрозу обстрілів.

240406 1 bizhenci reuters 960x380 0 scaled

Радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів заявив, що з початку повномасштабної війни до України повернулися 60% із 7,6 млн біженців.

Попри ризики, що люди залишаться за кордоном, зараз ми спостерігаємо стійку тенденцію повернення українців додому. Таких уже 4,8 млн, тобто близько 60% від усієї кількості біженців. Логічно, що ця цифра буде зростати“, – написав Андрусів.

Він пояснив це тим, що умови життя за кордоном дуже рідко є хорошими – в більшості випадків доводиться винаймати дорого житло, або жити в умовному спортзалі.

“Знайти кваліфіковану роботу також важко, оскільки потрібно знати мову і ще й на професійному рівні. Тому не потрібно боятись, що українці не повернуться додому. Статистика конфліктів показує, що 80% повертаються після завершення війни, з них 50% повертаються ще до завершення“, – додав радник міністра МВС.

Нагадаємо, Віктор Андрусів також запропонував ввести страховий внесок для чоловіків, які хочуть виїхати за кордон під час воєнного стану. Він констатував, що російсько-українська війна затягнеться на довго.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено