Івано-Франківськ

Сьогодні національна еліта – це Збройні Сили України – український історик Іван Монолатій

За його словами, в Україні існує проблема відсутності національних еліт та незнання історії.

Сьогодні національні еліти - це Збройні Сили України - український історик Іван Монолатій

Український історик, етнополітолог, професор Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника Іван Монолатій зауважує, що незнання історії зараз дається взнаки. Про це він сказав в ефірі радіо “Вежа”, пише ПІК.

“Ми погано вчимося і погано відповідно знаємо історію. Ми стаємо не лише на “українські граблі”, але й на “український мозіль”. І не відчуваємо тієї потреби, що треба знати свою минувшину і сучасність набагато краще”, – зазначив професор.

За словами науковця в цьому контексті є дві визначальні проблеми – відсутність національних еліт і вплив зовнішніх факторів.

“У нас бездіяльність різноманітних політичних угруповань, партій. Але війна все змінила, загострила. На сьогодні національна еліта – це Збройні Сили України і наші вояки. А решта – це квазіеліти” – вважає пан Іван.

Історик радить нашим співвітчизникам – читати. Читати, якщо не наукові, то бодай серйозні за своїм змістом книжки.

Довідково:

Національна еліта – це частина нації, яка бере на себе роль її лідера і керівника у політичній, культурній, економічній та інших сферах.  

Квазіеліта – це група людей, яка займає провідні позиції в політичній системі, але не відповідає сучасній моделі елітарних рис, не здатна виконувати належним чином свої функції.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено