Івано-Франківськ

Ретро: 29 років тому у мікрорайоні “Каскад” відкрили школу №25 (ФОТО)

24 серпня 1993 року в Івано-Франківську з’явилася одна з найбільших шкіл міста – ЗОШ №25.

A7593D16 5D33 40E7 9059 381B3F5FA7E1 scaled

У 1993 році виконком Івано-Франківської міської Ради народних депутатів видав розпорядження про реєстрацію загальноосвітньої  І-ІІІ ступенів школи №25.

Це була єдина школа на Україні, здана в експлуатацію з нагоди другої річниці незалежності нашої держави. Директором новобудови було призначено інспектора відділу освіти Івано-Франківського міськвиконкому Дощака Романа Михайловича, голову постійної депутатської комісії з питань освіти, культури, духовного відродження.

Його надійними помічниками, хорошими організаторами навчально-виховного процесу стали заступники Якимів Світлана Миколаївна, Гонтар Антоніна Федорівна, Ярема Михайло Іванович, Прокопенко Микола Михайлович.

Колектив школи формувався з контингенту ЗШ № 10, 20, 22, а основним напрямком роботи педагогічний колектив визначив виховання здорової  гармонійно розвинутої особистості.

2017 08 30

У рік відкриття закладу розпочав свій творчий шлях хор (керівник Михайло Гузеляк), який неодноразово був визнаним кращим серед хорових колективів м. Івано-Франківська у конкурсі  «Таланти землі Галицької», а у 1998 – став кращим  в області.

Розуміння мистецтва, краси навколишнього світу приходить до учнів завдяки залученню їх до  участі у різноманітних формах позакласної роботи. Це – естрадно-духовий оркестр, гурток образотворчого мистецтва  «Веселка», клуб спортивного танцю «Глорія».

Невипадково школа є профільною із фізичного виховання. Команда з регбі, створена у 1994 році, успішно виступала та неодноразово займала призові місця на першості України, з кожним роком набирала досвіду, і у 2000 році посіла І місце на міжнародному турнірі у Люблені ( Польща).

SHkola25

Центром  розвитку  східних  єдиноборств Івано-Франківщини став Клуб Бойових мистецтв «Чорний лотос»   (керівник  Юрій Вільямовський), створений у 1994 році на базі школи. Започаткований як клуб для школярів, він переріс у Асоціацію Бойових Мистецтв «Золотий дракон». Члени асоціації – учні школи брали участь у національних та Міжнародних змаганнях із таїландського боксу, кікбоксингу, карате, тейквандо.

Гордістю школи була футбольна та баскетбольна команди. В їх багажі – перемоги в престижних турнірах, спартакіада, чемпіонатах.

2017 11 26 scaled

Читайте також на ПІК: 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено