Івано-Франківськ

Рятувальники з Канади хочуть купувати у Косові бджоли

До Косова канадійці привезли спеціальне обладнання для гірської рятувальної служби.

630 360 1588149101 946

На Івано-Франківщині побували проектний директор канадської некомерційної організації (Легате» Кевін Ройл і президент Альбертсько-Української Комерційної Палати Віталій Мілентьєв. Вони передали підрозділам Державної служби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області гуманітарну допомогу: пожежно-рятувальне обладнання і спорядження. Дещо привезли і на Косівщину, повідомляють на сайті Косівської міськради, пише ПІК.

До речі, дружні стосунки Косівського району з регіоном Смоукі Лейк (Альберта, Канада) тривають не один рік.

«У 2020 році Косівська міська рада та регіон (Канада) підписали Меморандум про співпрацю. Є кілька напрямків співпраці, в яких зацікавлені наші закордонні друзі. Вони хочуть відправляти канадійську молодь з українським родинним корінням на Прикарпаття, зокрема на Косівщину, в пізнавально-патріотичні тури. їх цікавить історія української визвольної боротьби”, – розповів часопису “Гуцульський край” очільник Косівської територіальної громади Юрій Плосконос.

Він додав ще одну цікаву річ:

“Хочуть також купувати наші карпатські бджоли (бджоломатки), бо їхні чомусь вимирають, а наші — стійкі”.

До Косова канадійці привезли спеціальне обладнання для гірської рятувальної служби: троси, карабіни, шоломи, легкі ноші для транспортування потерпілих.

Вогнеборцям передали спецодяг, спецвзуття, різне обладнання. Отримане спорядження допоможе нашим рятувальникам ефективніше виконувати їхню нелегку роботу.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено