Івано-Франківськ

Як змінити професію на автоматизатора ПЗ в IT-сфері?

В наш час вже кожний другий знає в чому полягає робота сфери IT, які професії бувають.

logo 3270978139 9018 167858843 117596077078648 277056355070573504 n

Бути IT-фахівцем стало престижно і молодь частіше віддає перевагу цим напрямкам при виборі вузів та спеціальностей.

Проте в більшості випадків не потрібно проходити п’ять чи шість років навчання, щоб здобути всі необхідні навички для оволодіння професією. Ви навіть можете вже мати професію, бути старшим від віку студента, але теж перейти до IT-сфери. Першість по легкості та швидкості навчання здобула професія тестувальника. І від недавна в ній з’явилась нова гілка розвитку, така як QA автоматизація, курси якої не довші за мануального тестувальника, а старт заробітної плати набагато вищій.

По суті, автоматизація QA – це програмування і тестування в одній посаді спеціаліста. Тобто потрібно вивчити крім тестування ще й мову та теоретичні основи програмування.

Тож як змінити професію на автоматизатора ПЗ в IT-сфері? Існує декілька кроків для швидкого оволодіння професією та здобуття першого оферу.

На першому місці завжди постає проходження курсів QA автоматизації. По-перше, це важлива економія часу, оскільки не потрібно вишукувати самостійно інформацію в інтернеті і вивчати її уривками. По-друге, хороший курс QA Automation наповнений структурованою, послідовною інформацією. Таким чином Ви отримуєте фундаментальні знання, які потім використовуєте на практиці.

Так, курси QA Automation надають знання стосовно бази тестування та кодування, проте технології розвиваються і завжди потрібно доповнювати свої знання через постійну самоосвіту. Література, статті, блоги тестувальників чи чати у соцмережах. Це все є безперервним додатком до основних ваших знань. Ви вивчаєте досвід вирішення задач теоретично і, стикаючись з такими завданнями на практиці, вже знаєте як діяти в подібних ситуаціях.

Наступним етапом буде велика кількість практики. Тестувати можна будь-що: веб-сайти, додатки, ігри, які Ви самостійно можете знайти у відкритому доступі. Що найважливіше, коли знаходите помилку – відправляйте інформацію розробникам. Це ще один шанс знайти роботу. Також, для отримання досвіду на справжніх проектах – можете реєструватися як фрилансер на платформах uTest чи Upwork.

Щоб отримати офер від компанії, в якій є прагнення працювати, необхідно розвивати всі навички потрібні кандидату саме на цю посаду. Уважно вивчіть вакансію, старанно працюйте над здобуттям всіх важливих hard skills. Найбільш розповсюдженими вважають критичне мислення, уважність до дрібниць, зосередженість на задачі, комунікабельність. Володіння англійською буде для Вас додатковим плюсом, оскільки з набуттям досвіду буде можливість спілкуватися із замовниками, а найчастіше вони є іноземцями.

Треба зауважити, що QA Automation курси дають стартові знання, з якими Ви одразу можете почати свою кар’єру. IT-сфера потребує хороших фахівців qa automation. Це відносно нова ніша, а тому хто займає перші місця – швидше піднімається кар’єрними сходами. Будьте серед перших!

ПРОМО 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено