Івано-Франківськ

Стало відомо, що треба зробити, щоб зелені помідори швидше почервоніли

Іноді дачники і городники стикаються з проблемою - значна частина врожаю томатів залишається зеленою.

Стало відомо, що треба зробити, щоб зелені помідори швидше почервоніли

Існує три способи, як зробити так, щоб зелені помідори почервоніли. Якщо в серпні-вересні погода починає змінюватися, і наступають холоди, то на кущах зелені помідори залишати не можна – їх може погубити фітофтора. Про це пише ПІК з посиланням на УНІАН.

Будь-які сорти помідорів діляться на три типи по стадії зрілості: зелені; бланжеві; рожеві або червоні.

Деякі люди думають, що зелені помідори зривати не можна, але це не так. Якщо ви бачите, що вони досягли потрібного розміру, але забарвлення їх не змінилося – сміливо забирайте їх з грядки і відправляйте на дозрівання. Причому, дрібні екземпляри краще все-таки залишити на кущах – в інших умовах вони не будуть розвиватися.

ВАЖЛИВО: заражені і пошкоджені томати краще знищити відразу, їм другий шанс давати не можна.

Також враховуйте, що весь урожай з помідорів необхідно зібрати, поки температура повітря не опустилася нижче 5°С вночі. Якщо томати підмерзнуть, то вони будуть погано зберігатися і, швидше за все, підхоплять якусь інфекцію.

Куди покласти зелені помідори для дозрівання

Зокрема, існує всього три ефективних методи прискорити процес дозрівання зелених томатів.

  • Традиційний. Вам потрібно знайти приміщення, яке добре провітрюється, а температура тримається в діапазоні 20-25°С. У кілька шарів розкласти там помідори (на полицях, в кошиках або ящиках) і залишити на кілька днів. Раз в тиждень томати потрібно перевіряти – прибирати дозрілі і викидати зіпсовані.

Корисний лайфхак: якщо вам потрібно, щоб помідори дозріли швидко, то підвищіть температуру до 28°С, налаштуйте яскраве світло в приміщенні, а між зелених томатів покладіть кілька червоних або стиглі яблука.

  • Пошаровий. Використовуючи цей спосіб, дачники беруть глибокий кошик або ящик і викладають на дно зелені помідори, перестилаючи їх сухим папером. Потім нещільно накривають кришкою і зберігають при температурі 12-15°С і вологості 80-85% протягом місяця.
  • Кущовий. Викопати кущі з помідорами разом з коренем, обтрусити з них землю і підвісити в сухому приміщенні. Кімната, при цьому, повинна добре провітрюватися. Важливо підвішувати кущі корінням вгору так, щоб вони не торкалися один одного, інакше хорошої вентиляції між ними не буде. Як правило, завдяки такому методу плоди не тільки швидко червоніють, але і стають помітно більшими.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено