Івано-Франківськ

Як приготувати товстолобика на сковороді або в духовці: прості рецепти

Товстолобик - одна з найбільш бюджетних і доступних риб, яка дозволена навіть при дієтичному харчуванні. 

Як приготувати товстолобика на сковороді або в духовці: прості рецепти

Скільки запікати товстолобика у фользі і як правильно смажити його на сковороді: 3 прості рецепти. Про це пише ПІК з посиланням на УНІАН.

Товстолобик, запечений в духовці зі сметаною

  • товстолобик – 1 шт. (1,2 кг)
  • сметана – 3 ст. л
  • трави італійські сушені – 1 ч. л
  • лимон (сік) – 0,5 шт.
  • перець чорний мелений – за смаком
  • сіль – за смаком
  • зелень свіжа (для подачі) – за смаком

Рибу очистити від луски, вийняти нутрощі і промити тушку, зробивши в ній поперечні надрізи. Сметану вилити в глибоку миску, змішати з сіллю і зеленню, обмазати рибу з усіх боків і залишити маринуватися на півгодини. Розігріти духовку до 250 ° з, товстолобика скропити лимонним соком, загорнути у фольгу і укласти на деко. Запікати рибу 30 хвилин при температурі 250°С. Через цей час, розкрити фольгу і продовжувати готувати товстолобика до рум’яної скоринки.

Товстолобик, смажений на сковороді

  • товстолобик – 5 кг
  • борошно пшеничне – 200 г
  • борошно кукурудзяне – 50 г
  • сіль – за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком
  • масло рослинне – для смаження

Очистити рибу від луски і нутрощів, ретельно промити і нарізати на стейки товщиною по 2 см. Сіль змішати з перцем і натерти цією сумішшю рибу, залишивши маринуватися на 10-15 хвилин.

Змішати два види борошна і обваляти в них рибні стейки. На сковороді розігріти олію і обсмажити товстолобика з двох сторін до золотистого кольору. Потім перевернути стейки, накрити кришкою і смажити 3-4 хвилини.

Товстолобик в духовці зі скоринкою в медово-гірчичному соусі

  • стейк товстолобика – 800 г
  • гірчиця французька в зернах – 2 ст. л.
  • мед – 2 ст. л.
  • лимони – 2 шт.
  • олія рослинна (без запаху) – 40 мл
  • спеції для риби – 2 ч. л.
  • сіль – за смаком

Рибний стейк викласти у форму для запікання, натерти сіллю і спеціями. Видавити в окрему ємність сік з лимонів, змішати його з медом, гірчицею і рослинним маслом. Залити стейк приготованим маринадом і залишити на 30 хвилин, за цей час кілька разів перевернувши його. Форму з рибою в маринаді накрити фольгою і запікати в духовці 20-25 хвилин при 200°С. За 5 хвилин до готовності прибрати фольгу і дочекатися, поки не з’явиться золотава скоринка.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено