Івано-Франківськ

Неймовірні українці: Фонд Притули зібрав кошти на 60 бронетранспортерів Spartan

За півтори доби Фонд Сергія Притули зібрав зібрано 236 млн грн. Багато грошей надійшло з-за кордону.

thumbnail tw 20221102104411 3944

Український волонтер Сергій Притула сьогодні, 3 листопада, оголосив про закінчення збору на британські бронетранспортери Spartan.

Притула у своєму відеозверненні, розповів, що за півтори доби його фонду перерахували 236 млн грн, і цього вистачить на покупку не 50 Spartan, як планувалося, а 60.

Українці, ви просто неймовірні! І ніхто, ніколи не переможе ні нашу країну, ні наш народ … 236 млн грн ми зараз фіксуємо на рахунках і зупиняємо збір, тому що цих коштів вистачає і на 60 «Спартанів», і десь 2,6 млн грн у нас залишається на ще один проект”, – заявив Притула, додавши, що наступний збір буде відбуватись “на щось дуже хороше і дуже броньоване”.

FV103 Spartan — гусеничний бронетранспортер британської армії. Розроблений як варіант БТР сімейства Combat Vehicle Reconnaissance (гусеничний).

Може перевозити до семи осіб, у тому числі трьох членів екіпажу. Озброєний одним кулеметом, зовні він майже не відрізняється від FV102 Striker[en]. Замість загального використання бронетранспортера для піхоти, Spartan служить для переміщення спеціалізованих команд, таких як зенітно-ракетні групи.

Spartan Armoured Personnel Carrier Exits Landing Craft During Amphibious Capability Demonstration MOD 45152077 scaled

Випущено протитанковий варіант Spartan під назвою FV120 Spartan MCT; він озброєний протитанковими ракетами MILAN.

Майже 500 одиниць Spartan були на озброєнні в британських збройних силах з моменту прийняття на озброєння в 1978 році; наразі їх замінюють новіші транспортні засоби.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено