Івано-Франківськ

Ракетні удари росії 15 листопада перевершили масштаб 10 жовтня: порівняння двох атак

Росія два тижні накопичувала ракети та безпілотники, щоб 15 листопада завдати чергового масованого удару по Україні.

166821 1 large scaled

Як і прогнозували у ЗСУ, це сталося під час саміту «Великої двадцятки»: окупанти випустили майже 100 ракет, що коштувало їм не одну сотню тисяч доларів.

Удари припали переважно по об’єктах енергетичної інфраструктури, обстріл став наймасовішим з початку повномасштабної війни та призвів до аварійних відключень світла по всій країні.

Атака 15 листопада  за масштабами перевершила атаку 10 жовтня, яку порівнювали із першим днем вторгнення, передає «Слово і діло».

porivnyannya raketnyx udariv rosiyi 15 lystopada ta 10 zhovtnya ru normal

На відміну від обстрілів 10 жовтня, які почалися близько 6-ї ранку, вчора росія чекала моменту удару до 14 години (можливо це було пов’язано саме з самітом G20, який міністр закордонних справ рф Сергій Лавров залишив саме по обіді).

Пуски 15 листопада росія здійснювала з Ростовської області, а також акваторії Чорного моря.

Як і 10 жовтня, цілями окупантів були об’єкти критичної інфраструктури. Через обстріли в енергосистемі України склалася критична ситуація, близько 10 мільйонів громадян залишилися без світла. Вранці 16 листопада більшості споживачів вдалося відновити енергопостачання, але аварійні відключення продовжуються, а на повну ліквідацію наслідків атаки в деяких випадках піде до року.

Радує лише, що атака 15 листопада виявилася менш смертоносною. 10 жовтня внаслідок ударів загинули 23 особи та 105 отримали поранення.

Вчора загинули 3 особи, зокрема, жінка загинула у Печерському районі Києва, внаслідок влучення ракети у житловий будинок. Ще 17 людей було поранено.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено