Івано-Франківськ

Удари по інфраструктурі, відсутність електрики, пожежа в пологовому: ТОП-10 новин тижня за 14.11-20.11 2022 (ФОТО)

Триває 263 день героїчного протистояння України проти російської агресії. ЗСУ звільняють нашу землю від окупантів.

Кожного тижня ПІК нагадує своїм читачам важливі новини України та Прикарпаття, які трапилися впродовж 14-20 листопада 2022 року. 

Ракетні удари по інфраструктурі

166821 1 large scaled

15 листопада російські загарбники випустили по Україні близько сотні ракет, таким чином перевищивши масований ракетний удар 10 жовтня, коли окупанти спрямували на Україну 84 ракети.

У всіх регіонах України проблеми з електроенергією та зв’язком. Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко зазначив, що найбільше влучань зафіксовано у Центрі та Півночі країни.

“Російські терористи завдали чергового спланованого удару по об’єктах енергетичної інфраструктури. Ситуація критична. Вводяться аварійні вимкнення”, – зазначив Тимошенко.

До слова, мобільні оператори обмежили роботу частини сервісів, щоб заощадити електроенергію для можливості здійснювати дзвінки. Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Під час обстрілів України дві ракети потрапили на територію Польщі

Як європейські лідери відреагували на ракетний удар Росії по Польщі

За час ракетної атаки по Україні 15 листопада, одна, або дві крилаті ракети влучили по території Польщі.

Вибух стався на заводі по сушінню круп у Пшеводові (10 км від кордону з Україною). Місцеві жителі повідомляють, що чули два вибухи.

Прем’єр Польщі Моравецький скликав екстрене засідання Комітету Ради міністрів з питань національної безпеки та оборони.

За інформацією пожежної служби, двоє людей загинули. Усю територію обгородили. На місці працювали пожежники та поліція, які встановлювали точні причини та обставини події.

Відсутність електроенергії

630 360 1666341365 342

Мер Івано-Франківська у прямому ефірі радіостанції “Західний полюс” розповів, що місто готує пункти обігріву для жителів багатоповерхівок. Проте вони можуть не вмістити усіх охочих, а тому Марцінків закликав жителів міста переїжджати до села.

“Рекомендую знайти місце перебування у сільській місцевості чи в індивідуальних будинках. Хтось може має родину, знайомих в селах. Бажано домовитися про проживання, дуже важко буде виживати у багатоквартирних будинках”, – пояснив міський голова.

Також мер Франківська закликав жителів прилеглих сіл прихистити жінок та дітей з міських багатоповерхівок.  Марцінків додав, що через російські обстріли 53 багатоповерхівки у Франківську залишились без опалення.

Репарації Україні

image 1 1

Генеральна асамблея ООН 14 листопада більшістю голосів ухвалила проект резолюції щодо створення міжнародного механізму, який забезпечить відшкодування Україні збитків, завданих агресією з боку РФ.

“За” проголосували 94 країни. Держави ООН, які підтримали документ, визнають, що:

“Російську Федерацію має бути притягнуто до відповідальності за будь-які порушення міжнародного права в Україні або проти України, включно з її агресією на порушення Статуту Організації Об’єднаних Націй, а також будь-якими порушеннями міжнародного гуманітарного права та міжнародного права прав людини, і що вона повинна нести правові наслідки всіх своїх міжнародно-протиправних діянь, включно з відшкодуванням шкоди, зокрема будь-якої шкоди, заподіяної такими діяннями”.

Проти проголосували 14 держав, ще 73 – утрималися.

Квиток до перемоги

photo 2022 11 19 11 42 33 3 scaled 1

Вранці 19 листопада до Херсона прибув перший з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну потяг з Києва. У вагонах 200 пасажирів, які придбали квитки “до перемоги”.

Так, перший рейс вирушив о 22:14 з Києва. А у Херсон він прибув 19 листопада приблизно о 09:00. Він їхав разом із поїздом № 122/121 Київ — Миколаїв.

А надалі поїзди у Херсон їхатимуть із Києва у парні дні місяця, а з Херсона — у непарні.

Пожежа у міському пологовому

315422017 444421631180539 1044627278224805227 n scaled 1

15 листопада в Івано-Франківську горів міський пологовий.

“Вогнеборцями було встановлено, що виникла пожежа в приміщенні кафе, розташованого в цокольному поверсі гінекологічного відділення міського перенатального центру на  площі 25 м.кв.”, – розповіли подробиці у Головному управлінні ДСНС України в Івано-Франківській області.

Через сильне задимлення рятувальниками з верхніх поверхів міського клінічного пологового будинку евакуйовано 36 породіль та 5 працівників медперсоналу.

Міст на Пасічну

61cc2d9a1dff858b scaled

У Франківську відновили ремонт моста на Пасічну.  На будівельний майданчик завітав міський голова.

“Зараз я перебуваю на Надрічній, ми відновили роботи по будівництву моста на Пасічну. Хлопці працюють, адже ми мали аванс ще до війни, а також встигли забрати метал з Азовсталі, сьогодні він в роботі. Завдяки нашим хлопцям та дівчатам, які нас захищають, вдалося відновити ці роботи”, – повідомив Марцінків

Свята – без ялинок!

FB IMG 1668437593911 scaled 1

У Надвірній цьогоріч у період новорічно-різдвяних свят вирішили не встановлювати новорічну ялинку.

Рішення прийняли згідно з опитуванням, яке провів міський голова Зіновій Андрійович у Telegram-каналі. Там, 78% опитуваних висловились проти встановлення ялинки.

“Хочу додати, що це зійшлось із моєю позицією – не встановлювати під час війни ялинку на майдані. Наразі головне свято, на яке очікує кожен українець, – День Перемоги! Сподіваюсь, що цьогоріч, попри відсутність ялинки, все одно буде панувати хороший настрій і атмосфера Різдва Христового! Дякую, громадо, за спільну позицію!”, – додав Андрійович.

FB IMG 1668450092762 scaled 1

Також, у 2022 році ялинку та новорічні ілюмінації не встановлюватимуть в Коломиї.

“У грудні та січні ми звикли відзначати новорічні та різдвяні свята. Та надворі повномасштабна війна, тому цьогоріч празникувань не буде. Передусім скажу за найбільш обговорювану тему – ялинку та новорічні ілюмінації в Коломиї не встановлюватимуть. Це не на часі”, – повідомив мер.

Також Станіславський зазначив, що не буде й публічних велелюдних заходів.

Справжня зима

Справжня зима: на Піп Івані випало до 60 см снігу (ФОТО)

У Карпатах, на горі Піп Іван випало до 40-60 сантиметрів снігу,а на схилах – більше метра. Про це повідомив Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост.

“Станом на 09:40, 18 листопада на горі Піп Іван Чорногірський хмарно, видимість обмежена. Падає сніг. Вітер західній 11-12 м/с. Температура повітря -4°С”,– йдеться у повідомленні.

Також у мережі з’явилися фото зимової казки у Яремче та Івано-Франківську.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас уFacebookInstagramYoutube та Telegram

 

 

 

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено