Івано-Франківськ

У Калуші обговорили розширення міського кладовища

На сьогодні розглядають кілька пропозицій, зокрема й розширення вже чинного цвинтаря.

317468871 508520071310034 5933056264078100741 n scaled

У Калуші відбулася нарада в першого заступника міського голови – Мирослава Тихого та заступника міського голови Богдана Білецького. Обговорили питання розширення міського кладовища, адже за рік-два не буде вільних ділянок для поховання.

Про це повідомляє Калуська міська рада, пише ПІК. 

“Кожне кладовище має вичерпний ресурс. І ми буквально за рік-два зіткнемося з цією проблемою, якщо вже сьогодні не будемо планувати нові ділянки під поховання. І підготовча робота з розв’язання цієї проблеми вже триває. В основі розрахунків необхідних площ є стандарти ДБН – 0,24 га на 1000 мешканців, захисні зони, водоносні горизонти тощо. Для того, щоб розв’язувати питання захоронень в м.Калуші на найближчі десять років необхідно сформувати ділянку мінімум на 15 га. Зрозуміло, щоб підшукати таку ділянку, яка б відповідала усім нормам – завдання не з простих. Але цим займатися треба”, – йдеться у повідомленні.

На сьогодні розглядають кілька пропозицій, зокрема й розширення вже чинного цвинтаря. Відповідні служби мають провести геологічні роботи, провести попередні консультації з проектними організаціями, вивчити питання викупу земельних ділянок (в разі, якщо буде така необхідність) та інші.

 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено