Івано-Франківськ

В Укренерго повідомили, чи вимикатимуть світло після ракетних ударів 5 грудня

В усіх областях України запускається режим аварійних відключень світла.

В Укренерго повідомили, чи вимикатимуть світло після ракетних ударів 5 грудня

В Укренерго повідомили, що Аварійні відключення дозволять зберегти баланс між виробництвом та споживання електроенергії, пише ПІК.

“Наразі ситуація складна, але контрольована. Енергосистема України зберегла свою цілісність, і продовжує працювати синхронно з мережею континентальної Європи. Ремонтні бригади НЕК «Укренерго» разом з колегами з обленерго та компаніями-виробниками електроенергії розпочали аварійно-відновлювальні роботи на енергооб’єктах Одеської та інших областей”, – йдеться у повідомленні.

Через наслідки обстрілів частина електростанцій не зможе певний час працювати на повну потужність. У поєднанні з посиленням морозів в найближчу добу це зумовить збільшення дефіциту електроенергії в системі.

“Для збереження балансу між виробництвом та споживанням електроенергії в усіх областях України буде запроваджено режим аварійних відключень. Першочергово електроенергія буде подаватись на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, котельні”, – додають у компанії.

До слова, сьогодні, 5 грудня росіяни випустили по Україні 70 ракет, понад 60 збила наша ППО. Були влучання в енергоооб’єкти у Київській, Вінницькій, Одеській областях.

Додамо, що через масовані обстріли об‘єктів енергетичної інфраструктури, НЕК «Укренерго» екстрено знижує ліміти для Прикарпаття на третину: з 330 МВт до 214 МВт. У зв’язку із цим, додатково до 3 та 4 групи графіків змушені вимкнути споживачів 2 черги повністю та частину 1 черги!

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено