Івано-Франківськ

У двох районах Прикарпаття зафіксували випадки сказу: де саме

Випадки сказу серед домашніх та диких тварин зафіксували в Івано-Франківському та Коломийському районах.

306623623 464484365723253 7150290316509197248 n scaled

Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено сказ домашньої собаки в населеному пункті Обертинської територіальної громади Івано-Франківського району.

“Захворювання виявлено за результатами лабораторного дослідження методом люмінесцентної мікроскопії (звіти про результати дослідження патологічного матеріалу від 26.11.2022  № 002050 п.м./22)”, – йдеться у повідомленні.

Також, за результатом дослідження патологічного матеріалу лабораторія встановила сказ кота, який належав мешканці Снятинської ТГ Коломийського району.

Окрім цього, було виявлено сказ в дикої тварини – лисиці, яка потрапила на територію населеного пункту Нижньовербізької ТГ Коломийського району.

“З метою координації дій з ліквідації захворювання проведено засідання Державних надзвичайних протиепізоотичної комісій, рішенням яких затверджено план заходів з ліквідації сказу, визначено  неблагополучні населені пункти, накладено карантинні обмеження та розпочато заходи з ліквідації сказу”, – зазначили в установі.

В осередках захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації відповідно до діючої інструкції.

Довідково: Сказ – особливо небезпечне захворювання тварин та людей. Джерелом інфекції є хворі дикі тварини: лиси, вовки, шакали, єнотовидні собаки, борсуки, їжаки, а також летючі миші, велика та дрібна худоба, а ланкою передачі – собаки та коти, яким не проводилось щеплення.

Вірус сказу міститься у слині хворої тварини. Ураження людини відбувається при укусах, заслинені, травмуванні і подряпинах, нанесених інфікованими тваринами.

Читайте також: 

На Прикарпатті у тварин зафіксували сказ

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено