Івано-Франківськ

Попри війну та відсутність світла: у Коломийських бібліотеках випускників безкоштовно готують до ЗНО

На щастя, під час занять, тривоги ще не було. А коли відсутня електрика, заняття відбуваються при свічках.

318010633 840109693908099 2433527447458080660 n scaled

Заняття розпочалися з ініціативи Вікторії Кречко, історикині та бібліотекарки. Про добру справу дівчина розповіла журналістці ПІК.

«Цьогоріч я завершила навчання у магістратурі Прикарпатського Національного університету імені Василя Стефаника. На жаль, влаштуватися вчителькою у школу мені не вдалося. Проте я дуже хотіла працювати з дітьми та підлітками», — пояснює Вікторія.

317895587 692043395732769 2095479196095750226 n scaled

Нещодавно дівчина почала працювати в коломийській бібліотеці-філії для юнацтва «Твій простір». Там ініціативна історикиня  вирішила організувати безкоштовну підготовку до ЗНО для випускників закладів середньої освіти. Про свій задум вона розповіла директорці збірні, Сніжані Ільядіс, яка радо підтримала волонтерські починання

Наразі на заняття до Вікторії Кречко приходять 23 школярі, які навчаються у 8-11 класах. Більшість — з Коломиї, але є і жителі сусідніх селищ та сіл. Заняття відбувають двічі на тиждень і тривають 2 години.

«Я не проводжу традиційні уроки, не застосовую академічні розповіді. Мої заняття нетрадиційні, з використанням інтерактивних засобів, мультимедіа презентацій. Слухачі сидять у колі, діляться враженням від засвоєного матеріалу, дискутують. По суті ми вже стали навіть друзями»,— каже ініціативна волонтерка.

На заняттях вивчають історію України. Але, якщо це дотично до тієї чи іншої теми, то Вікторія долучає до розповідей і моменти зі світової історії. За словами історикині, у бібліотеці, звісно, дбають про безпеку слухачів. І в разі  повітряної тривоги усі би, неодмінно поспішили в укриття. Проте на щастя, під час занять, тривоги ще не було. А щодо вимкнення світла, то коли відсутня електрика, заняття відбуваються при свічках.

До речі, у ще одній коломийській книгозбірні: міській публічній бібліотеці  безкоштовні заняття з підготовки до ЗНО з української мови та літератури проводить  Анна Біленчук. Заняття будуть тривати до кінця навчального року. Усі слухачі занять активно вчаться та разом з викладачками наближають такими ініціативами мир і перемогу.

Сабіна Ружицька. Фото надані Вікторією Кречко

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено