Івано-Франківськ

Страховки для туристів: такі різні, але для кожного корисні

Будь-яка закордонна подорож може принести не лише приємні враження, але й непередбачувані витрати.

Насамперед вони стосуються необхідності невідкладно звертатися до місцевих лікарів. Вартість надання таких послуг у багатьох випадках є набагато вищою, ніж в Україні, тож багато подорожуючих стикаються з проблемою їх оплати. У більшості туристів немає про всяк випадок заздалегідь приготованої великої суми коштів, тому таке становище може бути дійсно скрутним. 

Страховка для виїзду за кордон https://arsenal-ic.ua/product/podorozhi/strahuvannya-turistiv дає можливість уникнути непередбачуваних видатків. За її наявності у випадку настання обумовлених в договорі подій, застрахована особа може звернутися до медичного закладу, у якому їй нададуть безоплатну кваліфіковану допомогу. Щоб ваші очікування стосовно страхових послуг виправдалися, варто навчитися правильно їх вибирати. Варто враховувати перелік ризиків, які покриває обраний поліс, заздалегідь підготуватися до подорожі та обрати найкращий варіант відповідно до запланованого способу відпочинку.

photo1671611230 scaled

Які ризики може покривати поліс

Більшість подорожуючих прагнуть купити страховку за мінімальною ціною. Бажання зекономити є цілком зрозумілим, адже хочеться витрачати гроші не на папірці, а на сувеніри та приємні враження. Проте варто заздалегідь врахувати, що найдешевший страховий продукт передбачає здійснення компенсації лише мінімально необхідного переліку послуг на кшталт виклику швидкої допомоги. Корисними опціями розширеного туристичного покриття можуть бути:

  • компенсація витрат, що пов’язані з затримкою чи відміною рейсу;
  • втрата паспорта, багажу чи документів;
  • покриття витрат на надання юридичної допомоги;
  • повернення постраждалого в рідну країну спеціальним транспортом.

Варто також врахувати, що не кожен вид відпочинку може бути застрахований за стандартним полісом. Наприклад, якщо ви плануєте зайнятися альпінізмом чи брати участь у спортивних змаганнях, потрібно буде купувати спеціальну страховку. 

photo1671611245 scaled

У яких випадках не варто розраховувати на отримання компенсації

Головною метою придбання туристичної страховки є, перш за все, отримання відповідної компенсації принаймні медичних видатків. Але страховики мають право не виконувати взяти на себе зобов’язання у випадку, якщо власник поліса не сповістив про специфічні умови закордонної поїздки. Очевидно, що ризики отримання травм під час спокійного відпочинку на морському узбережжі та заняттях серфінгом відрізнятимуться. У другому випадку поліс коштуватиме дорожче. 

Якщо різновид отриманої травми не є властивим для вказаного виду відпочинку, страхова компанія може відмовити у наданні безоплатного лікування. Лікуватися за власний кошт також доведеться у випадку, якщо травма була отримана у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. У такому випадку постраждалому доведеться самостійно нести відповідальність за свої дії.

Не передбачена компенсація також у випадку, якщо клієнт умисно завдав шкоди здоров’ю чи майну. Також не варто розраховувати на можливість лікування існуючих хвороб під час туристичної подорожі (окрім випадків непередбачуваного загострення, що потребує невідкладного втручання).  

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено