Івано-Франківськ

З лютого 2022-го в Україні зареєстрували понад 1,5 тисячі кібератак

Більшість із них були з боку російської федерації.

193705 hacker gettyimages

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, 24 лютого 2022 року, Урядова команда реагування на компʼютерні надзвичайні події CERT-UA зареєструвала та дослідила понад 1500 атак.

Про це 2 січня повідомили в Державній службі спеціального звʼязку і захисту інформації, пише ПІК з посиланням на “Громадське“.

Серед головних цілей ворожих хакерів — шпигунство (отримання розвідданих щодо логістики, озброєння, планів та операцій Сил безпеки та оборони).

Також хакери намагалися вивести з ладу об’єкти критичної інформаційної інфраструктури, позбавити доступу громадян до державних послуг та сервісів, банківського обслуговування тощо.

Серед інших цілей кібератак — інформаційно-психологічні операції та дезінформаційні вкиди для підриву довіри до органів державної влади, Сил безпеки та оборони, поширення панічних настроїв серед населення.

«Попри все, досягти стратегічної мети та завдати істотної шкоди нашій інфраструктурі російським кіберзловмисникам не вдається», — наголосили у службі.

Посилення кібератак

Через невдачі на фронті росія посилить свої кіберзусилля для тиску на джерела військової, а також політичної підтримки України, заявив генеральний менеджер центру аналізу цифрових загроз Microsoft Клінт Воттс 3 грудня. Мовляв, рф хоче підірвати підтримку країни з боку США, ЄС і НАТО та похитнути впевненість і рішучість українців.

Він каже, що заразом з ударами по об’єктах української критичної інфраструктури росія здійснювала кібератаки проти енергокомпаній, підприємств у сфері водопостачання тощо.

“Крім того, росіяни поширили деструктивну кіберактивність й за межі України до Польщі — критично важливого логістичного центру. Ймовірно, вони намагалися перешкодити постачанню зброї та боєприпасів на фронт”, – йдеться у заяві Воттса.

За словами Воттса, рф прагне спровокувати незгоду серед населення через високі ціни на енергоносії та інфляцію в Європі. Наразі ці зусилля мали обмежений вплив, але вони є сигналом того, що ця тактика може бути розширена протягом зими.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено