Івано-Франківськ

На Тернопільщині створили унікальний генератор на біовідходах: як використовують

Біовідходи вантажаться у бункер.

На Тернопільщині створили унікальний генератор на біовідходах: як використовують

На Тернопільщині створили генератор на біовідходах, який зараз використовують для сушіння зерна. Український агрокомплекс продукує щорічно 25-30 млн т біовідходів: елеваторні відходи, полова, солома, качани кукурудзи. Про це пише ПІК з посиланням на agronews.

“Три тонни біовідходів дорівнюють 1000 кубам природного газу. А 1000 кубів газу сьогодні на ринку Європи коштують +/- €1000. А ось найдорожчі з біовідходів вважаються качани кукурудзи. Тонна таких відходів коштує приблизно 1000 грн. Якщо нам треба три тонни, то вони обійдуться нам у 3000 грн. Це означає, що якби Україна використовувала не природний газ, а біовідходи, то енергію ми отримували б майже в 14 разів дешевше”, – зазначають науковці.

Обладнання генераторів-утилізаторів повністю автоматизоване. Єдине, що доводиться закуповувати в Європі, — мікропроцесори. Наразі вони забезпечують підприємства тільки тепловою енергією, але в процесі виготовлення парові турбіни, що дозволять безшумно перетворювати теплову енергію на електричну.

Обладнання також можна використовувати для сушіння бетону, обпалення цегли та обігріву теплиць.

Наразі вже доступні генератори-утилізатори на 2000, 3000 та 6000 кВт. Один коштуватиме 3-4 млн грн. Якщо говорити про генератор-утилізатор на 1 МВт, то його вартість 1,5 млн грн. Термін окупності — три місяці.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено