Івано-Франківськ

Рада Євросоюзу подовжила на пів року економічні санкції проти Росії

Обмежувальні заходи проти РФ подовжені до 31 липня.

d5fa68934087be11618bdc8f9b4bd9b1

Рада Євросоюзу 27 січня подовжила на пів року економічні санкції проти Росії за розв’язану війну проти України, пише ТСН, передає ПІК.

Там зазначається, що ці санкції проти РФ були запроваджені ще 2014 року та суттєво розширені 2022 року.

“Рада ЄС сьогодні вирішила подовжити на шість місяців, до 31 липня 2023 року, обмежувальні заходи, що спрямовані проти окремих секторів економіки Російської Федерації. Ці санкції, які були вперше запроваджені 2014 року у відповідь на дії Росії з дестабілізації ситуації в Україні, були суттєво розширені з лютого 2022 року, в контексті неспровокованої та нічим не виправданої воєнної агресії Росії проти України”, – додали в Раді ЄС.

Там нагадали, що санкції полягають в обмеженнях у торгівлі, фінансах, технології та у використанні товарів подвійного призначення, в промисловості, у транспорті та у постачаннях товарів розкоші.

Обмежувальні заходи щодо РФ також передбачають заборону на імпорт або трансфер територією ЄС транспортованої морем сирої нафти, заборону постачань певних продуктів нафтопереробки, відключення від системи SWIFT деяких ключових банків, припинення трансляції та позбавлення ліцензій на мовлення кількох російських пропагандистських ЗМІ.

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено