Івано-Франківськ

Жителів Прикарпаття просять не купувати арахіс з Єгипту: причина

А продавці мають протягом двох днів вилучити цей продукт із продажів.

Жителів Прикарпаття просять не купувати арахіс з Єгипту: причина

Жителів Прикарпаття попереджають про небезпечний арахіс з Єгипту. У ньому виявили перевищення максимально рівня афлотоксинів. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.

“Афлотоксини (В1 та сумарної кількості В1, В2, G1, G2) виявили в арахісі в шкаралупі, що експортувався з Єгипту (експортер: ASM FOR COSULTING AND EXPORT AGRICULTURAL PRODUCTS, Egypt) через Польщу (імпортер: ATLANTA POLAND S.A., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «ЛАСОЩІ ЮКРЕЙН», вул. Височана, 13-Г, м. Городенка, Івано-Франківська обл., 78100)”, – йдеться у повідомленні.

За фактом повідомлення буде проведено розслідування.

Довідково: Афлатоксини — продукти життєдіяльності грибів роду Aspergillus. Ці смертельно небезпечні мікотоксини стійкі до теплової обробки і не чутливі до органічних розчинників. В даний час сімейство афлатоксинів включає чотири основних представника — афлатоксини В1, В2, G1, G2 і ще більше 10 сполук, що є похідними або метаболітами основної групи — М1, М2, В2А, G2a, GM1, Р1, Q1 і інші.

Найнебезпечнішим і поширеним афлатоксином є афлатоксин B1. Афлатоксин В1 є гепатотропним отрутою і вражає в першу чергу печінку. Афлатоксини викликають рак печінки і легенів, набряк легенів, зниження ваги, конверсію корму, знижує захисні функції організму. При попаданні афлатоксинів у високих дозах в організм смерть настає протягом декількох діб.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено