Івано-Франківськ

Правила планування: як облаштувати зручну ванну кімнату?

Якщо ви плануєте капітальний ремонт у ванній кімнаті, заздалегідь продумайте, як розташувати сантехніку та меблі

111 3 scaled

Зараз ви дізнаєтесь про головні правила планування ванних кімнат, які допоможуть вам уникнути багатьох помилок.

Від більшого до меншого 

Це золоте правило дизайнерів, яке дозволить правильно облаштувати ванну кімнату будь-якого розміру. Спочатку розташуйте у кімнаті найбільші об’єкти — ванну чи душову зону. Далі — раковину, пральну машину та унітаз. Займатись плануванням можна лише за умови, що ви знаєте розміри майбутньої ванни, тумби під раковину чи дзеркальної галереї. Дізнатись типові розміри сантехніки можна у каталогах виробників, або в інтернет-магазинах. Заходьте на сайт будь-якого магазину сантехніки, наприклад сюди, та обирайте, що подобається.

Заздалегідь продумайте, як розмістити унітаз. Для ефективного водовідведення, важливо, щоб він знаходився як можна ближче до стояка каналізації. Якість змиву також залежить від кількості колін каналізаційної труби від чаші до стояка. Сантехніки радять робити не більше двох вигинів труби. Три та більше колін збільшують вірогідність засмічень. Дизайнери розміщують унітаз так, щоб його не було видно, коли двері у ванну відкриті. Найкраще, коли навпроти дверей розміщена зона раковини. Так ви зможете швидко помити руки, не обминаючи ванну чи унітаз.

Дрібниці, які варто пам’ятати 

  • Товщина перегородок. Будуючи перегородки у санвузлі, враховуйте товщину труб, які вам доведеться прокладати по стінах. Щоб прокласти каналізаційну трубу до раковини чи пралки, потрібна стіна, товщиною 12-15 см. Для прокладання труб холодної та гарячої води достатньо перегородок, товщиною 10 см.
  • Ширина дверей. Як би сильно вам не хотілося зменшити дверний пройом, пам’ятайте, що вам доведеться заносити ванну, пральну машину та меблі. Встановлюйте дверне полотно, шириною 70 см і більше.
  • Ніша для пральної машини. Для комфортної роботи пралки, необхідно більше простору, тому робіть нішу чи полицю на 3-4 см ширшою за її реальні габарити. 

Ванна і туалет: чи варто об’єднувати?

Якщо ванна кімната та туалет мають спільну стіну, виникає бажання позбутись її та розширити простір. Поєднання двох приміщень розширює площу ванної кімнати, збільшуючи кількість можливих планувань. Варто розуміти, що спільний санвузол потребує компромісів від усіх членів родини. Це рішення підходить не всім, а особливо, коли у родині є маленькі діти.

Зрозумійте, що ви отримаєте, об’єднавши ванну з туалетом. Якщо це рішення тільки розширить площу приміщення, але не покращить функціональність — подумайте двічі. На компроміс варто йти, якщо об’єднання дозволить встановити пральну машину, для якої бракувало місця, або обладнати душову зону, чи придбати більшу ванну. Обговоріть це рішення з усіма членами родини та заздалегідь встановіть правила використання спільної ванної.

ПРОМО

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено