Івано-Франківськ

Прикарпатців просять не зривати підсніжники – можна отримати штраф

Також громадян закликають не купувати проліски, і таким чином зробити хоча б пасивний внесок у збереження та охорону природи.

330830059 704998794500605 2119659685500226093 n scaled

Розроблено план спільних заходів, яким передбачено створення робочих груп, які діятимуть на території Івано-Франківської  областей. Під контролем будуть місця збору рідкісних рослин, шляхи та засоби перевезення, а також місця реалізації першоцвітів.

За використання та відтворення рідкісних і червонокнижних видів рослинного світу передбачена відповідальність – розмір штрафу від 510 до 3655 гривень з конфіскацією незаконно добутого.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Карпатського округу, пише ПІК

“Окрім того, постановою визначена компенсація за шкоду, заподіяну внаслідок добування, знищення або пошкодження червонокнижних рослин, а також за знищення чи погіршення середовища їх зростання, – від 49 гривень за кожну трав’янисту рослину”, – йдеться у повідомленні.

Державна екологічна інспекція Карпатського округу попереджає про відповідальність за знищення та продаж червонокнижних рослин, а також закликає громадян не купувати підсніжники, зробити хоча б пасивний внесок у збереження та охорону природи шляхом відмови від сприяння екологічним порушенням. Адже купівля первоцвітів сприяє незаконному промислу: не буде попиту – не буде і збуту!

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено