Івано-Франківськ

Скільки яєць можна з’їсти на Великдень, щоб не переїдати

Споживання яєць слід розумно обмежувати. 

Скільки яєць можна з'їсти на Великдень, щоб не переїдати

У християнській традиції яйце символізує воскресіння та нове життя, тому крашанки є неодмінною частиною святкового меню на Великдень. Яйця мають високу харчову цінність і багаті на білки та інші корисні речовини, саме тому їх споживання є корисним для організму людини».

Однак варто дотримуватися розумних норм вживання та уникати переїдання. Про це пише ПІК з посиланням на Главком.

Скільки яєць можна їсти – вікові норми:

  • для дітей віком від 3 до 6 років – 1/2 яйця;
  • для дітей від 6 до 12 – до 1 яйця
  • для дітей від 12 до 18 – не більше 2 яєць;
  • для дорослих – 2-3 яйця на добу.

“Для здорового дорослого норма вживання яєць – не більше, ніж 8-10 яєць на тиждень. Наприклад, якщо це ідеальні 7-хвилинні яйця на сніданок. Яйця, зварені вкруту, не призводять до закрепів. Помірне вживання яєць на добу і впродовж тижня, при збалансованому харчуванні, особливо багатому на клітковину (це насамперед овочі)  – не впливає на закрепи та не погіршує стан кишківника”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено