У християнській традиції яйце символізує воскресіння та нове життя, тому крашанки є неодмінною частиною святкового меню на Великдень. Яйця мають високу харчову цінність і багаті на білки та інші корисні речовини, саме тому їх споживання є корисним для організму людини».
Однак варто дотримуватися розумних норм вживання та уникати переїдання. Про це пише ПІК з посиланням на Главком.
Скільки яєць можна їсти – вікові норми:
- для дітей віком від 3 до 6 років – 1/2 яйця;
- для дітей від 6 до 12 – до 1 яйця
- для дітей від 12 до 18 – не більше 2 яєць;
- для дорослих – 2-3 яйця на добу.
“Для здорового дорослого норма вживання яєць – не більше, ніж 8-10 яєць на тиждень. Наприклад, якщо це ідеальні 7-хвилинні яйця на сніданок. Яйця, зварені вкруту, не призводять до закрепів. Помірне вживання яєць на добу і впродовж тижня, при збалансованому харчуванні, особливо багатому на клітковину (це насамперед овочі) – не впливає на закрепи та не погіршує стан кишківника”, – йдеться у повідомленні.
Читайте також у ПІК:
- Великдень для захисника: у Надвірній приготували та передали пасхальні смаколики військовим (ВІДЕО)
- Очікується до +12° тепла: якою буде погода на Великдень
- Чи будуть додаткові вихідні на Великдень 2023 року – пояснення
- Замовляйте м’ясо і ковбаску: хлопчик з Черкащини “підірвав” мережу своїм відео
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram
Читайте нас у тг