Івано-Франківськ

Довічне для депутатів за корупцію під час війни: Зеленський відреагував на петицію

Президент пояснив, що ухвалення законів належить до компетенції Верховної Ради.

Довічне для депутатів за корупцію під час війни: Зеленський відреагував на петицію

Володимир Зеленський відповів на петицію про довічне ув’язнення для депутатів та працівників державних структур за корупцію під час воєнного стану. Вона набрала понад 27 тисяч голосів з 25 необхідних для розгляду президентом. Про це пише ПІК з посиланням на 24 канал.

“Висловлені в електронній петиції пропозиції направлено до Верховної Ради України для розгляду під час опрацювання відповідних законопроєктів”, – заявив Зеленський.

Президент України подякував людям за активну громадянську позицію та небайдужість у питанні удосконалення кримінального законодавства України в умовах воєнного стану.

Він також відзначив, що Верховній Раді є два зареєстровані проєкти законів. Зокрема, мовиться про:

  • №9029 про внесення змін до кримінального кодексу України щодо посилення кримінальної відповідальності за корупційні злочини, вчинені в умовах воєнного або надзвичайного стану;
  • №9049 про внесення змін до кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за корупційні злочини, вчинені під час воєнного або надзвичайного стану.

І перший і другий проєкти законів, згідно з даними урядового порталу, опрацьовуються в комітеті. Вони й передбачають довічне ув’язнення або довічне з конфіскацією майна за корупційні злочини під час воєнного чи надзвичайного стану.

Що цьому передувало:

  • Петицію про довічне ув’язнення для депутатів, та працівників державних структур за корупцію під час воєнного стану зареєстрували 13 лютого 2023 року.
  • Ініціатор петиції Богдан Тарасюк написав, що під час війни державні службовці, які обкрадають населення нашої держави та наживаються на крові наших Героїв, мають сидіти довічно.
  • Він висловив сподівання, що таке покарання призупинить розкрадання та наживу на життях наших воїнів.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено