Івано-Франківськ

Від початку року у Франківську 35 чоловіків постраждали від домашнього насильства

Загалом від домашнього насильства постраждали 288 громадян.

65 main v1634040247

Півтисячі звернень про домашнє насильство отримали івано-франківські поліцейські від початку року. Половина звернень підтвердилась. Загалом від домашнього насильства постраждали 288 громадян. З них 188 жінок, 35 чоловіків та 65 дітей.

Про це повідомляє поліція Івано-Франківської області, пише ПІК. 

“За кожним таким фактом поліцейські провели перевірки, за результатами яких правопорушники були притягнуті до відповідальності”, – йдеться у повідомленні.

Таким чином, від початку року поліцейські склали:

  • 196 адміністративних протоколів за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення;
  • винесли 173 термінових заборонних приписів стосовно кривдників;
  • слідчі розпочали 20 кримінальних проваджень.

Поліцейські Івано-Франківщині закликають громадян не замовчувати факти побутової кривди та інформувати про це відповідні компетентні органи.

Поліція нагадує, що домашнє насильство – це не тільки про побої. Насильством можна назвати будь-які умисні дії проти людини, які порушують її права і свободи, заподіюють шкоди моральному, фізичному чи психічному здоров`ю.

Якщо ви стали жертвою насильства або вам відома інформація про особу, стосовно якої вчиняють такі правопорушення – не зволікайте, а інформуйте поліцію за номером 102.

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено