Івано-Франківськ

У Франківську обрали нового ректора ІФНТУНГ: що про нього відомо

В ІФНТУНГ відбувся другий тур виборів.

IMG 20230502 171830

Сьогодні, другого травня, в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу обрали нового ректора.

Перемогу у виборах здобув доктор технічних наук, професор Чудик Ігор Іванович. За нього віддали 561 голос, тобто – 59.24%.

Його опонент – Куровець Сергій Сергійович отримав 361 голос, це – 38.12%.

Як голосували?

У другому турі за цю посаду змагалася професор Ігор Чудик та доцент Сергій Куровець, які в першому турі набрали найбільше голосів.  Згідно з підрахунками на найбільшій дільниці під час другого туру – в головному корпусі університету, проголосували 735 виборців (104 невикористані бюлетені погасили), повідомляє Бліц-інфо, пише ПІК.

Відтак:

  • Ігор Чудик отримав – 435 голосів (59,18%);
  • Сергій Куровець – 277 голосів (37,69%);

18 людей не підтримали жодного кандидата, ще 5 визнали “зіпсованими”.

За результатами інших дільниць (Фахового коледжу електронних приладів, Бурштинського енергетичного фахового коледжу та Калуського фахового коледжу економіки, права та інформаційних технологій) теж переміг Ігор Чудик.

Що відомо про нового ректора?

Ігорю Чудику 45 років, родом він з села Шевченкове Долинської громади.

Закінчив магістратуру ІФДТУНГ за спеціальністю «Буріння».

У 2005 р. захистив кандидатську дисертацію на тему «Вдосконалення методики проектування неорієнтованих низу бурильної колони», а в 2011 р. – докторську дисертацію на тему «Розвиток наукових основ буріння скерованих свердловин з мінімальними втратами енергії».

Працював науковим співробітником науково-дослідного інституту і асистентом кафедри буріння нафтових і газових свердловин. З 2004 по 2006 р. обіймав посаду доцента, а з 2012 р. – професора цієї ж кафедри. Відтоді ж очолював кафедру буріння нафтових і газових свердловин. З 2008 р. призначений головою Ради молодих вчених університету, членом Спілки буровиків України.

У 2017 році Чудика обрали на посаду проректора з наукової роботи ІФНТУНГ.

У 2017 році Ігорю Івановичу призначили грант Президента України на наукові дослідження докторам наук до 45 років: «Розроблення методології енергоефективного буріння надглибоких нафтових і газових свердловин».

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено