Івано-Франківськ

В Карпатському парку відбулися екологічні заходи до Міжнародного Дня захисту клімату

Щорічно Міжнародний день захисту клімату відзначається 15 травня.

Matejko Turyk scaled

11 травня 2023 року з нагоди Міжнародного дня захисту клімату та в рамках проєкту «Покращення рекреаційної спроможності на природоохоронних та лісових територіях України», який реалізується за підтримки Лісової служби США (U.S. Forest Service International Programs), в Карпатському національному природному парку відбулися екологічні заходи за участі представників організації, волонтерів та керівництва парку.

Учасники акції завітали до Візит-центру КНПП, де їх ознайомили з його історією, особливостями та визначними місцями і традиціями краю.

vidnovlennya lisu

Також, на території Женецького природоохоронного науково-дослідного відділення волонтерам презентували проєкт «Відновлення еколого-освітньої стежки «Урочище Женець-Полонина Явірник», яким передбачено маркування даного маршруту, його розчищення для забезпечення прохідного стану, розміщення інформаційних стендів та оглядово-відпочинкової площадка.

«Для проведення маркування цієї стежки нами бралися за основу сучасні бренд-буки та вимоги до знаків, серед яких відповідна колористика, інформаційне наповнення та матеріали. Окрім цього, в рамках проєкту, ми плануємо звести оглядову площадку на кінці маршруту та встановити допоміжну туристичну інфраструктуру», – розповів присутнім Назарій Дюк, представник організації.

karpaty

Опісля, частина волонтерів разом з працівниками парку спільно поприбирали та розчистили територію парку вздовж еколого-освітньої стежки.

«Враховуючи те, що одним з найважливіших компонентів підвищення екологічної свідомості громадськості є залучення волонтерів та місцевих мешканців до заходів спрямованих на збереження довкілля. Сьогоднішнє патрулювання території парку з волонтерами організації – є чудовою ініціативою, адже ми маємо практичну можливість показати та розповісти громадськості про ті порушення природоохоронного законодавства з якими ми щодня боремося», – зазначив директор Карпатського НПП Степан Гошовський.

GO scaled

Особливістю сьогоднішніх заходів є те, що ми маємо можливість поділитися досвідом наших колег з Лісової служби США. Зокрема, провести аналогію та порівняння в частині фіксації і притягнення до відповідальності порушників екологічного законодавства, залучення волонтерів та місцевих мешканців до патрулювання природо-заповідних територій, а також, що не менш важливо, окреслити перспективи подальшого удосконалення придоохоронного законодавства України в рамках нашого проєкту“, –додав керівник Проєкту «Покращення рекреаційної спроможності на природоохоронних та лісових територіях України» Микола Турик.

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено