Івано-Франківськ

Можуть спускатися до людських осель: на Львівщині помітили багато вовків, які ходять зграями (ФОТО)

Велику кількість хижаків помітили на території парку.
Можуть спускатися до людських осель: на Львівщині помітили багато вовків, які ходять зграями (ФОТО)

Основне фото – ілюстративне.

На Львівщині, працівники Національного природного парку “Бойківщина” попереджають про зграї вовків, які через брак їжі, можуть все ближче спускатися до людських осель. Про це повідомляють на сторінці НПП у Фейсбук, пише ПІК.

“Обережно вовки! Цього року працівниками НПП “Бойківщина” відмічено велику кількість вовків, які ходять, як по одному, так і зграями. Через брак їжі сіроманці можуть все ближче спускатися до людських осель. Але більшість випадків нападу вовка на людину є результатом їх захворювання сказом, яке вони можуть підхопити від інфікованих лисиць”, – йдеться у повідомленні.

Цікаві факти про вовка:

  • Вовки здатні відчути запах на відстані півтора кілометра. У цих звірів є здатність розрізняти 200 млн.запахів( людина розрізняє всього 50 млн.) Саме тому вовки відмінні мисливці
  • Вовк може бігти з швидкістю 65 км за годину і стрибати у висоту до 5 метрів, а його розумові здібності кращі ніж у собаки.
  • Найбільша вовча зграя може складатися з 40 особин
  • Один голодний вовк за раз може з’їсти 10 кг м’яса.

Можуть спускатися до людських осель: на Львівщині помітили багато вовків, які ходять зграями (ФОТО)

Довідково: Національний природний парк «Бойківщина» – другий гірський парк Львівщини, створений в межах Турківського району.  В постійне користування Парку передано 10623 га лісових земель (87% від загальної площі). Парк включає три кластери в районах Турківської верховини, Буківської полонини та Сколівського середногір’я.

Основні його масиви локалізовані в контурах вже існуючих природоохоронних об’єктів, а саме: ландшафтного заказника «Пікуй», загальнозоологічного заказника «Либохорівський» та частини РЛП «Надсянський».

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено