Івано-Франківськ

446 доба війни в Україні: ЗСУ збили ворожі безпілотники “Орлан-10” та знищили “Supercam”

Розпочалася чотириста сорок шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

На чотирьох напрямках ЗСУ зупинили 24 ворожі штурми - Генштаб

Протягом минулої доби противник завдав 11 ракетних ударів, зокрема, по містах Харків, Костянтинівка та селищу Золочів. Крім того, завдав 41 авіаційного удару та здійснив 74 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Постраждали мирні люди, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу 15 травня, пише ПІК.

Головне із зведення:

  • Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – відбулось 46 бойових зіткнень. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.
  • На Куп’янському напрямку окупанти вели безуспішні наступальні дії в районах Масютівки та Синьківки.
  • На Лиманському напрямку ворог наступальних дій не проводив.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. До того ж, протягом доби, противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Григорівка, Богданівка та Предтечине.
  • На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Новокалинового та Авдіївки.
  • На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка.
  • На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог наступальних дій не проводив.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.
  • Противник і надалі намагається поповнювати втрати в живій силі за рахунок примусової мобілізації на тимчасово захоплених територіях України. Так, в низці населених пунктів Херсонської області, відзначаються факти насильницького затримання чоловіків, які раніше відмовились від українського громадянства на користь російського. Після затримання, в ході першої установчої бесіди, окупанти вимагають від таких громадян хабаря за відстрочку від мобілізації. Людей, які відмовляються від сплати хабаря, або не мають необхідної суми коштів, окупанти відправляють до польових таборів для проходження прискореного курсу загальновійськової підготовки. Після цього вказані особи потрапляють до населених пунктів, що межують з лінією бойового зіткнення.
  • Авіація Сил оборони за добу завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Також українські захисники збили2 ворожих розвідувальних БпЛА типу “Орлан-10” та знищено БпЛА “Supercam”.
  • Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 1 пункт управління, 6 районів зосередження живої сили, 4 артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, 1 засіб протиповітряної оборони та ще 7 важливих цілей противника.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено