Івано-Франківськ

Як правильно обрати звoлoжyвaч пoвітpя?

Cьoгoдні звoлoжyвaчі cyxoгo пoвітpя maють цінy дocтyпнy для вcіx.

kak vybrat uvlazhnitel vozdukha opredelyaem kakoy luchshe1 scaled

Зволоження повітря у вашій квартирі, будинку або робочому кабінеті — це не тільки ефективний спосіб зробити ваші умови більш комфортними, але й роблять повітря більш здоровим і придатним для дихання.

Як відомо, сухе повітря в приміщенні може згубно впливати на здоров’я людини і якість її життя загалом. Саме тому експерти радять придбати зволожувач повітря – прилад, за допомогою якого  зволоження повітря у приміщеннях буде оптимальним та комфортним.

У інтернет-магазині побутової техніки https://www.foxtrot.com.ua/uk/shop/uvlagniteli_vozduha.html представлена велика різноманітність сучасних зволожувачів повітря, різних за принципом дії, ціною та функціями. Своєю чергою, ми пропонуємо уважно прочитати наші поради, як правильно обрати цей без сумніву корисний прилад.

Насамперед варто звернути увагу на те, що зволожувачі повітря поділяються на чотири типи:

  • зволожують повітря за принципом природного випаровування вологи;
  • з використанням ультразвуку або гарячої пари;
  • зволожувачі-мийки, що очищають повітря. Найшвидше підійматають рівень вологості парові, але вони витрачають більше електрики.
  • Ультразвукові зволожувачі добре підходять для невеликих приміщень.

Практика показує, що найважливіші параметри зволожувачів повітря – це продуктивність (оптимальний показник – 300-400 мл на годину), площа приміщення, на яку розраховано пристрій, об’єм резервуара (мінімум 3 літри, для парових зволожувачів – від 5 літрів).

Натомість рівень шуму в ідеалі не повинен перевищувати 25 дБ.

Наші досвідчення показали, що важливим параметром, який мають містити зволожувачі (будь-якому, крім традиційного) є наявність гігростату та гігрометру – це допоможе не перезволожити повітря. Інші важливі функції: регулювання подачі пари та автоматичне вимкнення при низькому рівні води або перекиданні.

За підсумками численних тестувань, ми дійшли висновку, що найзручнішими є зволожувачі повітря із сенсорними датчиками або керовані з пульта. Водночас, якщо прилад розрахований на літніх людей, краще все ж таки купити «механіку» з простими кнопками.

Натомість якщо вдома є маленькі діти, для їхньої безпеки вибирайте зволожувач із блокуванням кнопок.

Окрім того, під час купівлі зволожувача із картриджами або фільтрами, рекомендуємо заздалегідь з’ясувати, скільки вони коштують, і приготуйтеся до того, що міняти їх доведеться раз на 2–3 місяці. Водночас наші дослідження показали, що ризиковано купувати старі моделі з нестандартними фільтрами та картриджами: є ймовірність, що купити змінні буде складно.

Наш досвід та практика показують, що найзручніші у використанні пристрої – з можливістю доливання води під час роботи.

Просунуті зволожувачі мають додаткові опції на кшталт автоматичного регулювання інтенсивності роботи, антибактеріального захисту води, нагрівання пари, таймера. Але особливої ​​потреби в них немає: регулювати роботу можна вручну, а будь-який антибактеріальний захист не скасовує систематичне миття та очищення приладу.

Партнерський матеріал 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено