Івано-Франківськ

Як краще заморожувати полуницю: прості способи

Щоб полуниця не втратила смакові властивості та користь, потрібно правильно її заморозити. Способів є декілька.

Як краще заморожувати полуницю: прості способи

Важливим правилом є те, що полуницю можна заморожувати лише раз. Тому краще це робити в маленьких пакетах чи контейнерах, щоб не довелося класти в морозилку ще раз, а використати її всю. Про це пише ПІК з посиланням на ВІКНА.

Спочатку потрібно зібрати полуницю, добре вимити її від землі та бруду, зняти хвостики. Висуши полуницю на паперових рушниках. Гнилі та пом’яті ягоди потрібно відкласти вбік.

“Найпростіший спосіб — заморожування полуниці цілими ягодами. Для цього достатньо помиту та суху полуницю покласти в зіп-пакети чи пластикові контейнери. Ціла полуниця підійде для компотів, прикрашання десертів або щоб їсти її взимку”, – йдеться у повідомленні.

Для того щоб зберегти більше простору в морозилці, можна нарізати та заморозити полуницю половинками. Розріж ягоди навпіл та поклади їх у пакети чи контейнери. Таким чином у контейнери поміститься більше ягід.

Заморозити полуницю в шматочках льоду також дуже просто. Для цього достатньо взяти контейнер для кубиків льоду, покласти туди полуницю та залити водою. Такий спосіб чудово підійде для коктейлів чи косметичного догляду.

Чудовим і дуже смачним варіантом заморожування полуниці є пюре. Воно займає найменше місця в морозилці, а також дуже зручне для приготування десертів, соусів до страв та йогуртів.

Для цього достатньо подрібнити полуницю блендером. До речі, використати можна і пом’яті ягоди, а також обрізати гнилі частинки, а решту полуниці подрібнити. У чашу блендера додай трохи цукру або цукрової пудри, подрібни ще раз. Після цього розлий полуничне пюре у формочки та заморожуй.

Як розморожувати полуницю

Розморожувати ягоди чи пюре найкраще в холодильнику. Переклади контейнери з морозильної камери в холодильник на кілька годин. Полуницю не можна розморожувати в окропі, так вона втратить смак та форму.

Розморожувати в теплій воді можна лише полуничне пюре в зіп-пакетах. Так вода не зіпсує смак та не потрапить у герметичний пакет.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено