Івано-Франківськ

На Коломийщині перевірятимуть прісну воду в місцях масового відпочинку людей

Перевірки проводитимуть кожного тижня.
damba 570x380 1

фото ілюстративне

Фахівці Коломийського районного відділу з червня по вересень місяць будуть проводитись щотижневий моніторинг прісної води у місцях масового відпочинку людей.

Про це інформує Коломийський районний відділ ДУ ” Івано – Франківський ОЦКПХ МОЗ”, пише ПІК.

Перевірятимуть воду з річки Прут та  двох озер.

Коломиянам також нагадують про ризики захворювання на кишкові інфекції, в тому числі холеру, з початком літнього сезону.

Холера – гостра діарейна інфекція, що викликається холерним вібріоном. Шлях зараження: фекально-оральний від людини до людини, частіше при вживанні забрудненої води, овочів, фруктів, при купанні, також через недостатньо термічно оброблені продукти харчування, в першу чергу морепродукти (риби, креветки, тощо) та при побутових контактах.

Під час кип’ятіння холерний вібріон гине протягом хвилини, є надзвичайно чутливим до дії звичайних дезінфектантів.

Характерні симптоми холери:  частий, до 10 і більше разів на добу, пронос. При цьому людина втрачає багато рідини – до 20 літрів на добу.  Через втрату з рідиною мікроелементів з’являються:

  •  – м’язові судоми, які найчастіше починаються з литкових м’язів;
  • –  загострення рис обличчя, очі западають, синіють губи і вушні раковини;-
  •  – холодна шкіра (холера – одна з небагатьох інфекцій, що супроводжуються нормальною або навіть зниженою температурою тіла);
  • – шкіра втрачає пружність, легко збирається в складки і дуже довго розправляється, а шкіра  рук стає зморшкуватою (так звані «руки прачки»);
  •  – задишка, різка слабкість.

Дотримання елементарних правил особистої гігієни допоможе захистити від холери та інших кишкових захворювань.  Рекомендується:

  • – мити руки після відвідування туалету, перед їжею і палінням;
  •  – вживати і використовувати під час приготування їжі тільки безпечну воду з перевірених джерел або кип’ячену;
  • – ретельно готувати їжу, проварювати чи просмажувати продукти харчування. Приготовлену їжу зберігати в закритому вигляді у холодильнику;
  •  –  мити фрукти і овочі безпечною водою з перевірених джерел або кип’яченою;  – не харчуватися з лотків, з харчових наметів «на колесах», не купувати продукти на стихійних ринках та з рук приватних осіб;
  •  – купатися тільки у дозволених для цього водоймах. При купанні не допускати попадання води в рот.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено