Івано-Франківськ

ЗСУ просунулися на бахмутському напрямку, ворог чине опір: деталі

Загарбники чинять опір, намагаються накрити артилерійським вогнем українські підрозділи.

07a22cc bakhmut deepstate map

На деяких ділянках бахмутського напрямку Сили оборони України за останню добу, тобто 8 червня, посунули ворога на 1,2 кілометра.

Про це повідомив речник східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі телемарафону. пише ТСН.

 “Скориставшись тим, що ворог проводить ротаційні заходи, що ті підрозділи, які заходять, ще не до кінця знають місцевість, не провели відповідні рекогносцировки й злагодження, ми нанесли удари і вже декілька днів проводимо штурмові дії. За попередню добу наші підрозділи на деяких ділянках просунулися загалом до 1 200 метрів. Це все ми проводимо в рамках оборонної операції, яка вже багато місяців триває”, – сказав Череватий.

Череватий сказав, що Сили оборони України намагаються максимально вибити бойовий потенціал ворога: раніше робили це з групою “Вагнера”, а тепер – з мотострілецькими та повітряно-десантними підрозділами Росії.

Загарбники чинять опір, намагаються накрити артилерійським вогнем українські підрозділи: за цю добу на бахмутському напрямку 368 разів завдали удари ствольною та реактивною артилерією по позиціях ЗСУ, було 15 боєзіткнень і 5 авіанальотів. Водночас, там було вбито 120 окупантів, 163 поранено, 11 потрапили в полон, додав Череватий.

Також на бахмутському напрямку було знищено три гармати, мінометно-артилерійську систему “Нона”, САУ “Гвоздика”, протитанкову гармату “Рапіра”, протитанковий ракетний комплекс, РСЗВ “Град” і три польові склади боєприпасів.

На лимансько-куп’янському напрямку 612 разів ворог завдавав удари по позиціях ЗСУ, було 6 боєзіткнень і 6 авіанальотів. Знищено 72 окупанта, 109 загарбників поранено, знищено дві ББМ ворога, три міномети, два ПТРК “Корнет”, протитанкову гармату “Рапіра”, два польові склади з боєприпасами і два безпілотники.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено