Івано-Франківськ

Уряд виплатить компенсації постраждалим внаслідок руйнування Каховської ГЕС

Наразі підтопленими залишаються понад 4,3 тисячі будівель.

Уряд виплатить компенсації постраждалим внаслідок руйнування Каховської ГЕС

Всі люди, які постраждали внаслідок руйнування Каховської гідроелектростанції, отримають компенсації, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, пише ПІК.

«Спільно з урядовцями, начальниками ОВА (обласних військових адміністрацій – ред.) та головами громад провели селекторну нараду щодо ліквідації наслідків російського теракту на Каховській ГЕС», – зазначив він.

За даними прем’єра, станом на сьогодні вже евакуйовано понад 2,7 тисячі людей, розгорнуто 13 евакуаційних пунктів, залучено 2 тисячі рятувальників. Площа затоплення зменшується, але до природного рівня вода знизиться орієнтовно тільки за 2 тижні, уточнив голова уряду.

«Маємо оперативно створити реєстр постраждалих громад, аби розуміти потреби кожного та мати основу для виділення коштів та компенсацій», – сказав прем’єр-міністр.

Шмигаль також запевнив, що за дорученням президента Володимира Зеленського буде напрацьовано механізм компенсацій для людей, які постраждали від руйнування Каховської ГЕС.

«Маємо забезпечити як допомогу при відбудові житла, так і фінансову допомогу тим, хто втратив засоби для існування», – додав очільник Уряду.

Крім того, за словами прем’єра, буде проаналізовано потреби кожної громади у воді та «напрацьовано технічні рішення для забезпечення водопостачання».

«У короткостроковому пріоритеті – артезіанські свердловини, але в максимально короткі терміни маємо розпочати будівництво нових водогонів та насосних станцій», – підсумував Шмигаль.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено